Life

Μιχάλης Μουρβετίδης στον ALPHA NEWS 95,5: προτεραιότητα μας, η ασφάλεια των πολιτών

Αντιμέτωποι με έναν τεράστιο φόρτο εργασίας βρίσκονται την περίοδο αυτή οι εργαζόμενοι στον τομέα πρασίνου του Δήμου Δράμας. Είναι τόσα πολλά τα περιστατικά που καλούνται να αντιμετωπίζουν καθημερινά, που – στην κυριολεξία – δεν προλαβαίνουν.

Σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Μιχάλης Μουρβετίδης ανέφερε ότι οι υπάλληλοι στις περισσότερες περιπτώσεις υπερβάλουν εαυτόν για να καταφέρουν να διατηρούν την πόλη και τα τοπικά διαμερίσματα σε ένα καλό επίπεδο.

Δίνουμε προτεραιότητα στον καθαρισμό των δρόμων

«Καθημερινά δέχομαι 30 με 40 αιτήματα πολιτών. Γίνεται η σχετική αξιολόγηση και άμεσα σπεύδουμε για να τα διευθετήσουμε. Την περίοδο αυτή δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και προτεραιότητα στους δρόμους επειδή έχει βγει ο κόσμος και περπατά. Τους καθαρίζουμε από τα χόρτα και την μεγάλη βλάστηση για να μπορούν οι πολίτες να αθλούνται ή να κάνουν τη βόλτα τους χωρίς να υπάρχει κίνδυνος από φίδια» ανέφερε ο κ. Μουρβετίδης.

Είμαι 1000% ικανοποιημένος από τους εργαζόμενους

Όσο δε για τον αν είναι ικανοποιημένος από το έργο που γίνεται, τόνισε ότι μπορεί να μην είναι 100% ικανοποιημένος από αυτό που θα ήθελε αλλά όμως είναι 1000% ευχαριστημένος από το έργο των υπαλλήλων του δήμου, οι οποίοι κάνουν ο,τι μπορούν για να είναι ωραία η εικόνα της πόλης.

Το έμψυχο δυναμικό είναι 13 μόλις άτομα, εκ των οποίων τα τέσσερα μόνο είναι για να κόβουν χόρτα και να καθαρίζουν.

Στοίχημα μας να μην ξεραθεί κανένα πάρκο

Ο κ. Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι το στοίχημα που έχουν βάλει την περίοδο αυτή είναι να διατηρηθούν καταπράσινα όλα τα πάρκα του Δήμου και να μην ξεραθεί κανένα ενώ αναφέρθηκε με θετικά λόγια και για τον εργολάβο που ανέλαβε την διεκπεραίωση εργασιών στα μεγάλα πάρκα.

Σχετικά με τις διαμαρτυρίες για το «αυστηρό» κλάδεμα κάποιων δέντρων στην πόλη, ο κ. Μουρβετίδης απάντησε ότι η υπηρεσία κινήθηκε αφού πρώτα έλαβε σχετικές οδηγίες και ενημερώθηκε από ειδικούς ενώ απευθύνθηκε και στο τμήμα δασοπονίας.

Κλαδεύουμε τα δέντρα για την ασφάλεια των πολιτών

«Ο,τι κάνουμε, το κάνουμε για την ασφάλεια των πολιτών. Είχαμε 32 πτώσεις δέντρων, τα κλαδεύουμε γιατί δεν θέλουμε να είναι επικίνδυνα για τον κόσμο, σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων», είπε ο κ. Μουρβετίδης και σημείωσε δε ότι επειδή τα πλατάνια κλαδεύονται κάθε τέσσερα χρόνια, του χρόνου δεν θα φαίνεται καν ότι έχουν κλαδευτεί.

Πάντως, ανέφερε, ότι οι πολίτες σε όλες τις περιπτώσεις αντιμετωπίζουν θετικά τις παρεμβάσεις της υπηρεσίας.

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη του κ. Μουρβετίδη στον ALPHA NEWS 95,5: