Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Η ανάπτυξη της Δράμας απαιτεί έγκαιρο και συνολικό κρατικό σχεδιασμό

Στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στη Δράμα αλλά και στην ανάγκη να υπάρξει έγκαιρη αντιμετώπιση και ένα συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο με κρατική πρωτοβουλία, εστίασε ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, κατά την παρέμβαση του, στη εκπομπή Αυτοδιοίκηση του καναλιού της Βουλής.

Ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρθηκε στην εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για τη λειτουργία των σχολείων καθώς ειδικά στις περιοχές του Κ. Νευροκοπίου, το ενεργειακό κόστος είναι δυσυθεώρητο.

Επεσήμανε επίσης την υπερχρέωση της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης Δράμας, καθώς και όλων των ΔΕΥΑ, λόγω της υπερβολικής αύξησης της τιμής του ρεύματος και του γεγονός ότι πληρώνουν οικιακό τιμολόγιο και κάλεσε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το σημαντικό αυτό θέμα.

Σημείωσε επίσης ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα υποστελέχωσης των ΟΤΑ και βασικών δημόσιων υπηρεσιών όπως το Δασαρχείο Δράμας, το οποίο ενώ διαχειρίζεται το μεγαλύτερο δασικό συγκρότημα της χώρας είναι τραγικά υποστελεχωμένο, δεν έχει τις απαραίτητες πιστώσεις για της λειτουργία του και τη συντήρηση του οδικού δικτύου.

«Στο Κ. Νευροκόπι, πρέπει να αυξηθεί η αποζημίωση των υλοτόμων. Η Δράμα δεν συνδέεται με την Εγνατία. Η περίφημη οδός Δράμας-Αμφίπολης καρκινοβατεί χρόνια. Το ότι σχεδιάζεται η σιδηροδρομική Εγνατία, χωρίς τη Δράμα και τις Σέρρες, είναι ένα σοβαρό μειονέκτημα.

Ο τρόπος της  αγροτικής παραγωγής πρέπει να διαφοροποιηθεί. Η αναδιαμόρφωση της παραγωγικής διαδικασίας στη Δράμα πρέπει να είναι μια κεντρική πολιτική επιλογή. Εχουμε φυσικά και σοβαρές ιδιωτικές επενδύσεις και εταιρείες στη περιοχή και πρέπει να βοηθηθούν.

Ο νομός χρειάζεται όμως τεράστιες παρεμβάσεις και συνολικό σχέδιο με πρωτοβουλία του ελληνικού κράτους.

Δεν φαίνεται ωστόσο να υπάρχει κατανόηση από την κεντρική εξουσία ότι συντρέχουν ιδιαίτερες περιστάσεις στην περιοχή μας.

Είναι άμεσο το πρόβλημα και έπρεπε  να είχαμε κινηθεί προς την κατεύθυνση αυτή. Γι αυτό και αποτελεί φύλλο συκής η επίκληση του Αντιπεριφερειάρχη ότι θέσαμε το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο, γιατί αυτό μόνο δεν αρκεί. Χρειάζεται κινητοποίηση και έγκαιρη δράση όλων μας», κατέληξε.

Δείτε εδώ την παρέμβαση

https://m.youtube.com/watch?v=Pa2ESH97imc

Από  2΄.40΄΄, 14΄.20’’, 21΄.50’’, 1.00΄.20’’