Πολιτική

Κλιμάκιο της Ν.Δ. στη Δράμα

Σειρά επαφών με εκπροσώπους φορέων της Δράμας είχε την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των επισκέψεων στελεχών του κόμματος, στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας και Κεντρικής Μακεδονίας ενόψει της ΔΕΘ.

Στο κλιμάκιο της Δράμας, συμμετείχαν ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Γιώργος Στεργίου, και ο Βουλευτής ΝΔ Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης κ. Σάββας Αναστασιάδης, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον Βουλευτή ΝΔ Δράμας, κ. Κώστα Μπλούχος, τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Δράμας κ. Αλέξανδρο Γεωργιάδη και μέλη της ΔΕΕΠ ΝΔ Δράμας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. μίλησαν για τα συμπεράσματα τους από τις επαφές που είχαν στο νομό αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής μας, μέσα από την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Δεξιά, ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Γιώργος Στεργίου, μαζί με τον Βουλευτή ΝΔ Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης κ. Σάββα Αναστασιάδη

Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου: το μέλλον για τη Δράμα είναι αισιόδοξο και ελπιδοφόρο

Ο κ. Στεργίου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το μέλλον για τη Δράμα είναι αισιόδοξο και ελπιδοφόρο και σημείωσε πως από τις συναντήσεις που είχε διέκρινε ένα ιδιαίτερο δυναμισμό και μια διάθεση προσφοράς της Δραμινής κοινωνίας και των εκπροσώπων της.

«Στόχος μας είναι κάνουμε έναν τόπο ελκυστικό για να ζει κάποιος. Θέλουμε πρωτίστως να κερδίσουμε τους νέους μας, να τους κρατήσουμε εδώ» τόνισε ο κ. Στεργίου και συνέχισε λέγοντας πως έχουν ήδη δρομολογηθεί σημαντικά έργα στην κατεύθυνση ανάπτυξης και αναβάθμισης της περιοχής μας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα θέματα των θετικών προοπτικών που έχει η Δράμα στον τομέα του πολιτισμού με αιχμή του δόρατος το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων και κυρίως το μάρμαρο και το ξύλο καθώς και τον τομέα της οινοποιίας.

«Τίποτε δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, όμως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο» σημείωσε ο κ. Στεργίου και αναφέρθηκε στις θετικές εξελίξεις στο θέμα της οικονομίας στη χώρα μας.

Όσο δε για το θέμα της Εγνατίας και της σύνδεσης της Δράμας με αυτήν, ξεκαθάρισε ότι είναι προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης να μην μείνει καμία πρωτεύουσα νομού εκτός μεγάλων αξόνων και στο πλαίσιο αυτό έχουν προχωρήσει όλες οι διαδικασίες.

Κωνσταντίνος Μπλούχος: η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι απόλυτα συνεπής στις δεσμεύσεις της

Την πεποίθηση του ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι απόλυτα συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις εξέφρασε ο βουλευτής Δράμας της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μπλούχος και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις θετικές εξελίξεις στα θέματα της σύνδεσης της Δράμας με την Εγνατία αλλά και τις φυλακές Νικηφόρου. Τόνισε δε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έγιναν τόσες πολλές προσλήψεις στις δομές υγείας του νομού, που δεν είχαν γίνει όλη την προηγούμενη 15ετία.

«Εγκρίνονται μεγάλα έργα, ξεκινά η δημιουργία σοβαρών υποδομών. Όλα αυτά εξισορροπούν την κατάσταση όσον αφορά την ενδοπεριφερειακή ανισότητα που υπήρχε πολλά χρόνια πριν» ανέφερε ο κ. Μπλούχος.

Κανένα νοσοκομείο στη χώρα δεν θα κλείσει

Όσο δε για το θέμα του νοσοκομείου ρητά και κατηγορηματικά τόνισε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να κλείσει ή να υποβαθμιστεί.

«Κανένα νοσοκομείο στη χώρα δεν θα κλείσει. Τα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο της Δράμας υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία της περιφέρειας και έχουν να κάνουν με χρόνιες παθογένειες του συστήματος» ανέφερε ο Δραμινός βουλευτής και είπε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δρομολογήσει ουσιαστικές τομές στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων αυτών και εξορθολογισμού του εθνικού συστήματος υγείας.