Πολιτισμός

Πέντε παιδιά από τη Δράμα κατέκτησαν την 3η θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής

Μια ομάδα πέντε παιδιών της πέμπτης και της έκτης τάξης του δημοτικού από τη Δράμα, συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WROHellas 2021, καταλαμβάνοντας την 3η θέση, στην OPEN κατηγορία δημοτικού, μέσα από 75 συμμετοχές.

Το φετινό θέμα του διαγωνισμού αναφερόταν σε εφευρέσεις από τον Αρχιμήδη έως τον Leonardo Da Vinci όπου οι βραβευθέντες μαθητές εμπνευστήκανε από αυτές και τις εξελίξανε σε ρομποτικές κατασκευές-αυτοματισμούς. Ο διαγωνισμός λόγω των συνθηκών με την πανδημία διεξήχθη διαδικτυακά.

Η ομάδα robo-inventors αποτελούνταν από τους μαθητές Απόστολο Καραγιαννίδη, Χάρη Καριπίδη, Γιώργο Μιχαλακόπουλο, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Χρύσα Τουκματσή που φοιτούν στο φροντιστήριο εκμάθησης υπολογιστών και ρομποτικής @robot’ s της Μαρίας Σαρπότα, στην πόλη της Δράμας.

Η εκπαιδευτικός Μαρία Σαρπότα που συνεργάστηκε με τα παιδιά όλους αυτούς τους μήνες, προκειμένου να υλοποιήσουν το σχέδιό τους, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ δεν έκρυψε τη χαρά και την ικανοποίηση της για τη διάκριση που απέσπασαν οι μικροί μαθητές.

Η κ. Σαρπότα υπογραμμίζει ότι μέσα από τέτοιους διαγωνισμούς τα παιδιά αποκομίζουν πολλές και σημαντικές εμπειρίες καθώς εργάζονται ομαδικά και έχουν τη δυνατότητα να δουν τις δουλειές άλλων ομάδων, γνωρίζοντας έτσι καινούργια δεδομένα πάνω στο αντικείμενο της ρομποτικής.

Βράβευση των διακριθέντων από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιώργο Παπαδόπουλο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, στο χώρο του γραφείου του προχώρησε σε βράβευση-απονομή τιμητικής πλακέτας στους μαθητές Απόστολο Καραγιαννίδη, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Χρύσα Τουκματσή, Γιώργο Μιχαλακόπουλο και Χάρη Καριπίδη, για τη διάκρισή τους στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WROHellas 2021.

Μετά το πέρας της βράβευσης ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε τα θερμά  συγχαρητήριά του στο καθένα από τα παιδιά που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό, καθώς και την ιδιοκτήτρια του Φροντιστηρίου @robot’ s και Εκπαιδευτική Προπονήτρια Μαρία Σαρπότα για την διάκρισή τους και την καθημερινή προσπάθειά τους στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε : «H διάκριση των Δραμινών μαθητών και του φροντιστήρίου @robot’ s της Μαρίας Σαρπότα στην εκπαιδευτική ρομποτική, που αποτελεί έναν τομέα εφαρμογής τεχνολογιών αιχμής, αποτελεί μεγάλη τιμή για την Δράμας μας, αλλά και ένα επίτευγμα από την πλευρά νέων ατόμων-παιδιών που σκιαγραφεί μία νότα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον. Η πρόοδος στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας αποτελούν προϋπόθεση για να βαδίσει ο τόπος σε αναπτυξιακούς δρόμους και να πορευτεί με στέρεα θεμέλια στο μέλλον».