Υγεία

Κορονοϊός: Νέα πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας

Έναν τραπεζικό λογαριασμό ειδικού σκοπού ενεργοποιεί ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας σε μια πρωτοβουλία του να συγκεντρώσει χρήματα για την αγορά προστατευτικού εξοπλισμού για όσους μάχονται κατά του ιού στην πρώτη γραμμή.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος στην ανακοίνωση του, στόχος είναι να δημιουργηθεί μια αποθήκη υλικού στον Ιατρικό σύλλογο ώστε να καλυφτούν και  μελλοντικές ανάγκες των μελών του καθώς οι προβλέψεις των ειδικών αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο και δευτέρου κύματος  επιδημίας μέσα στον χειμώνα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Iατρικός Σύλλογος Δράμας, αναλογιζόμενος τις ευθύνες που του αναλογούν, αποφάσισε να κάνει πράξη την ρήση του Αριστοτέλη   :  «Οι συμφορές ενώνουν τους ανθρώπους.» και να ενεργοποιήσει ένα τραπεζικό λογαριασμό Ειδικού σκοπού στην Εθνική τράπεζα.

Ζητούμε από την διοίκηση του νοσοκομείου, τους διευθυντές των Κέντρων  υγείας του νομού μας, την διεύθυνση του ΠΕΔΙ ( πρώην ΙΚΑ ) και του ΤΟΜΥ, να μας αποστείλουν εγγράφως τις ανάγκες τους σε  υλικό  προστασίας του προσωπικού,  ούτως ώστε να μπορέσουμε να τις καλύψουμε (όσον το δυνατόν) σε συνεργασία με την  Περιφέρεια Α.Μ.Θ, τους Δήμους, το Εμπορικό Επιμελητήριο, επιστημονικούς φορείς αλλά και με την συνδρομή απλών πολιτών.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε έρθει σε επαφή με πολλούς φορείς της πόλης και η απόφαση μας αυτή έχει μοναδικό σκοπό την διαχείριση χρημάτων για την αγορά προστατευτικού εξοπλισμού των  μελών μας, που μάχονται κατά του ιού στην πρώτη γραμμή. Με την βοήθεια όλων θα δημιουργήσουμε μια αποθήκη υλικού στο σύλλογο μας, ώστε να καλύψουμε και τις μελλοντικές ανάγκες των μελών μας, καθώς οι προβλέψεις των ειδικών αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο και δευτέρου κύματος  επιδημίας μέσα στον χειμώνα.

Δεδομένου ότι  ‘Ο βίος βραχύς, η δε τέχνη μακρή, ο δε καιρός οξύς, η δε πείρα σφαλερή, η δε κρίσις χαλεπή.’ Iπποκράτης .

Ζητούμε την συνδρομή όλων σας για την επίτευξη του σκοπού μας.                                            

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ                                     ΟΛΓΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ                                                      ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ