Life

Κυνήγι υπό όρους την περίοδο του Lockdown, ζητούν οι κυνηγοί

Την άποψη ότι θα έπρεπε να επιτραπεί το κυνήγι και το ψάρεμα την περίοδο του Lockdown, υπό όρους και προϋποθέσεις όμως, εξέφρασε σε συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ο επιστημονικός συνεργάτης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης για την περιοχή της Δράμας, Θεοφάνης Καραμπατζάκης.

Ο κ. Καραμπατζάκης ανέφερε πως  κάποιοι από τους όρους που θα έπρεπε να ισχύουν είναι να μην υπήρχε η δυνατότητα μετακίνησης από νομό σε νομό καθώς και η τήρηση όλων των μέτρων, όπως αποστάσεις μεταξύ των κυνηγών, μάσκες, γάντια κλπ.

Όσο δε για το ενδεχόμενο συγχρωτισμού ο κ. Καραμπατζάκης σημείωσε ότι – τουλάχιστον για τη Δράμα – οι κυνηγοί θα … χάνονταν στον ορεινό όγκο του νομού, όσοι και αν έβγαιναν για κυνήγι και τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει περίπτωση οι κυνηγοί να κωλύσουν τον κορονοϊό πάνω στο βουνό.

Μια ακόμη παράμετρος που έθεσε ο κ. Καραμπατζάκης είναι και αυτή των σκυλιών. Οι κυνηγοί έχουν πολλά σκυλιά, τα οποία πρέπει να βγάζουν καθημερινά. «Καταλαβαίνεται πως είναι καλύτερο να τα βγάζουν στο βουνό, παρά να τα βγάζουν καθημερινά σε πάρκα και χώρους εντός ή περιμετρικά της πόλης».

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε την συνέντευξη του Θεοφάνη Καραμπατζάκη στον ALPHA NEWS 95,5