Υγεία

Στον … γύψο η Ορθοπεδική του Νοσοκομείου Δράμας – Επιστολή Α. Σαρίδη

Ανοικτή Επιστολή απέστειλε ο Ορθοπεδικός Χειρουργός, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Προσοτσάνης Άλκης Σαρίδης προκειμένου να ενημερώσει του Δραμινούς πολίτες, ότι η Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Δράμας είναι παντελώς υποβαθμισμένη.

Ο κ. Σαρίδης επιρρίπτει τις ευθύνες αυτής της αρνητικής εξέλιξης στη διοίκηση του νοσοκομείου, την Ιατρική Υπηρεσία αλλά και τους Διευθυντές των υπολοίπων κλινικών για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τις καταστάσεις την περίοδο αυτή και κατηγορεί ευθέως την διοίκηση του νοσοκομείου ότι αντί του διαλόγου και της συζήτησης για την εξεύρεση λύσης, επέλεξε τον δρόμο της «απόλυτης διαδικασίας» που ουσιαστικά έβαλε την Ορθοπεδική Κλινική στον … γύψο

Παρακάτω η ανοικτή Επιστολή

Φωνή Αγωνίας

Παντελής υποβάθμιση της Ορθοπεδικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Της Δράμας

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών που διαδραματίζονται στο νοσοκομείο μας όσο αφορά την πανδημία, θα μπορούσε κανείς να διακρίνει την προχειρότητα καθώς και την έλλειψη οργάνωσης τόσο σε κεντρικό αλλά και διοικητικό επίπεδο.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα η αντιμετώπιση της πανδημίας στηρίχτηκε στις υπεράνθρωπες προσπάθειες ,του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και κυρίως, της παθολογικής κλινικής.

Προφανώς ως γιατροί όλων των υπολοίπων ειδικοτήτων θα έπρεπε να έχουμε και (έχουμε;) την καλή διάθεση να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή.

Με μεγάλη απογοήτευση όμως, παρατηρώ ότι η Διοίκηση, η Ιατρική Υπηρεσία ,καθώς και οι Διευθυντές των υπολοίπων κλινικών, έχουν αποδεκατίσει την Ορθοπεδική Κλινική χωρίς καμία ουσιώδη συζήτηση.

Την απόφαση για το κλείσιμο της Ορθοπεδικής Κλινικής, στο οποίο και δεν αντιδράσαμε, ακολούθησε η  απόφαση της μετακίνησης ΟΛΩΝ των ειδικευόμενων μας ιατρών , στις κλινικές covid και ΤΕΠ ενώ ενός  μόνο ΩΡΛ από την ανάλογη κλινική

Θα ήθελα λοιπόν να μου εξηγείστε τους λόγους αυτής της απόφασης ,γνωρίζοντας ότι η Ορθοπεδική Κλινική, είναι αυτή με τις περισσότερες προσελεύσεις επειγόντων περιστατικών στα ΤΕΠ του χειρουργικού τομέα, καθώς και με τα περισσότερα επείγοντα χειρουργεία.

Πιστεύω πως αυτό το μείζον υγειονομικό πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα, μέσα από συζήτηση, με όλο το ιατρικό δυναμικό (παιδίατροι, ουρολόγοι, γενικοί ιατροί νοσοκομείου και ΚΥ , οφθαλμίατροι και χειρουργοί,) προτάσεις και αντιπροτάσεις, και όχι με προαποφασισμένες εντολές.

Υ. Γ.

Η δημόσια τοποθέτηση μου, έρχεται ύστερα από προσπάθειες εύρεσης λύσεων αλλά και  μετά την απόλυτη διαδικασία της Διοίκησης να προβεί σε αυτές τις αποφάσεις που ΄βάζουν ΄  την Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Δράμας  στον γύψο!

Στην συνέχεια γίνεται επισύναψη των σχετικών αποφάσεων της Διοίκησης

Με τιμή

Άλκης Σαρίδης

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας – Αναπληρωτής Δημάρχου Προσοτσάνης

Ορθοπεδικός Χειρούργος

Διευθυντής Ε.Σ.Υ.

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών