Υγεία

Κ. Μπλούχος: Δεν υπάρχουν ογκολόγοι – δεν είναι μόνο θέμα του νοσοκομείου Δράμας

Στο θέμα της κήρυξης ως άγονου του διαγωνισμού για την πλήρωση θέσης ογκολόγου που θα στελεχώσει την μονάδα χημειοθεραπείας στο νοσοκομείο Δράμας, αναφέρθηκε ο βουλευτής Ν.Δ. Δράμας Κωνσταντίνος Μπλουχος, στη συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5.

Ο Βουλευτής ανέφερε ότι δυστυχώς παρά το γεγονός ότι υπάρχει σήμερα στη χώρα μας υπερπληθυσμός γιατρών, παρατηρείται μεγάλη έλλειψη σε συγκεκριμένες ειδικότητες.

Μια τέτοια ειδικότητα είναι και αυτή του ογκολόγου.

Δεν είναι θέμα της Δράμας αλλά πρωτίστως της χώρας και δευτερευόντως της περιφέρειας γενικότερα. Από τη μία δεν υπάρχουν ογκολόγοι και από την άλλη, ακόμη και αυτοί οι λίγοι δεν προτιμούν τα περιφερειακά νοσοκομεία.

Ακόμη και στο Θεαγένειο Θεσσαλονίκης οι ογκολόγοι είναι λίγοι

«Δείτε το Θεαγένειο στη Θεσσαλονίκη. Νομίζεται ότι εκεί υπάρχει ο αριθμός των ογκολόγων που απαιτείται; Όχι φυσικά, στο παραμικρό πρόβλημα που εμφανίζεται δημιουργούνται δυσλειτουργίες».

Ο κ. Μπλούχος ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας να λυθεί το πρόβλημα αυτό σε επίπεδο χώρας. Ήδη δίνονται κίνητρα – και χρηματικά – σε γιατρούς ενώ το νομοσχέδιο «Γκάγκα»  – το οποίο κάποιοι αδίκως θεωρούν ως ταφόπλακα του χώρου – κινείται στην κατεύθυνση αυτή.