Πολιτισμός

Λ. Καλλινικίδης: Ούτε ένα ευρώ δεν θα πληρώσουν οι Δραμινοί για την ερχόμενη Ονειρούπολη

Την πρόθεση του να μην ζητήσει η ΔΕΚΠΟΤΑ από τον Δήμο Δράμας καθόλου χρήματα για την διοργάνωση της ερχόμενης Ονειρούπολης ανακοίνωσε σε συνέντευξη του στα ΜΜΕ ο πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ Λευτέρης Καλλινικίδης.

«Ο Δραμινός πολίτης δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ για την ερχόμενη Ονειρούπολη» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καλλινικίδης και σημείωσε ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι εξεύρεσης χρημάτων.

 «Έγινε μήνυση από έναν που υποδύεται τον δημοσιογράφο»

Επιβεβαίωσε τις φήμες περί κατάθεσης μήνυσης εναντίον του και εναντίον του Δημάρχου Δράμας όσον αφορά την Ονειρούπολη.

Ανέφερε πως ο λόγος της μήνυσης αφορά σε μη τήρηση του νόμου 4497/17 για την υπαίθρια εμπορική αγορά και υπέρβαση της χρονικής περιόδου των 20 ημερών που ορίζει ο νόμος. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το όνομα του μηνυτή απάντησε χαρακτηριστικά, αποφεύγοντας να πει το ονοματεπώνυμο του: «ένας που υποδύεται τον δημοσιογράφο».

Κατήγγειλε δε, συγκεκριμένα ΜΜΕ της Δράμας ότι άσκησαν πολεμική εναντίον του, για λόγους που είχαν να κάνουν με τη μη ικανοποίηση οικονομικών τους απαιτήσεων.

 

 

«Θα επαναλειτουργήσει το ενυδρείο Μυλοποτάμου και το Κέντρο Ενημέρωσης»

Όσον αφορά γενικότερα της δράση της ΔΕΚΠΟΤΑ είπε ότι το 2020 θα είναι έτος ΔΕΚΠΟΤΑ λόγω των σημαντικών δράσεων που θα αναπτυχθούν και θα έχουν ως στόχο την αναβάθμιση της.

Ανακοίνωσε την επαναλειτουργία του ενυδρείου Μυλοποτάμου, την δημιουργία Κέντρου Ενημέρωσης και τη λειτουργία του, μαζί με έκθεση εκδόσεων της ΔΕΚΠΟΤΑ, στο ακίνητο της κεντρικής πλατείας, την αναβάθμιση του θεσμού των Ελευθερίων, τη διεθνοποίηση του Dramaica και την υλοποίηση για πρώτη φορά προγραμμάτων από την Ε.Ε. και όχι μόνο.