Κοινωνία

Μιχάλης Μλεκάνης για Μαμσάκο και Δημοτική Αρχή: ανίκανοι, εγωιστές και ισχυρογνώμονες

Για ανικανότητα και εγωισμό κατηγορεί τον Δήμαρχο Δράμας και την δημοτική αρχή, η παράταξη «Πόλη και Ζωή», όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την υπόθεση του έργου αποκατάστασης της χωματερής, στους Ταξιάρχες Δράμας.

Ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης Μιχάλης Μλεκάνης σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 επέρριψε ευθύνες στον κ. Μαμσάκο χαρακτηρίζοντας τον ανεπαρκή και ισχυρογνώμονα, δεδομένου ότι δεν ακολούθησε την προτεινόμενη από την «Πόλη και Ζωή» διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσει, με αποτέλεσμα το έργο να απενταχθεί ως ανολοκλήρωτο, με μεγάλη πιθανότητα να κληθεί η Δήμος Δράμας να επιστρέψει τη χρηματοδότηση και με μεγάλες συνέπειες για το περιβάλλον, το οποίο συνεχίζει να επιβαρύνεται.

Παρακάτω η συνέντευξη του Μιχάλη Μλεκάνη στον ALPHA NEWS 95,5

https://www.facebook.com/100015168099418/videos/488809756130766/

Η καταστροφική πορεία της δημοτικής αρχής του κ Μαμσάκου  συνεχίζεται –

Θα τελειώσει άραγε ποτέ το έργο που ενέταξε η παράταξή μας στο ΕΣΠΑ ;;;

Η ανακοίνωση της παράταξης Πόλη και Ζωή

Στις 3-10-2013 από την παράταξή μας ως δημοτική αρχή (2011-2014) εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο «Αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Δήμου Δράμας» με χρηματοδότηση ύψους 2.747.459,75€ (ΑΔΑ ΒΛΛΩ0-ΘΦ5). Από την παράταξή μας ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και η δημοτική αρχή του κ. Μαμσάκου (από 1-9-2014), καθυστερώντας αδικαιολόγητα, υπέγραψε με τον εργολάβο στις 21-9-2015 (φωτό 1) τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου.  Στις 12-4-2017 (ΑΠ 15989) κηρύχθηκε έκπτωτος ο εργολάβος του έργου με απόφαση της προϊσταμένης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και σταμάτησε κάθε εργασία.

Από την πρώτη στιγμή η παράταξή μας, μόνη απέναντι στη δημοτική αρχή του κ. Μαμσάκου και τις αρμόδιες υπηρεσίες, επέμεινε ότι η απόφαση έκπτωσης έπρεπε να ληφθεί από το δημοτικό συμβούλιο. Δυστυχώς, παρά την έντονη επιμονή μας, δεν εισακουστήκαμε. Η υπόθεση οδηγήθηκε από τον εργολάβο στα δικαστήρια και στις 20-1-2022 κοινοποιήθηκε στον Δήμο Δράμας η Α270/2021 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής με την οποία η υπόθεση αναπέμπεται στον Δήμο Δράμας προκειμένου η απόφαση έκπτωσης να ληφθεί πρωτογενώς από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό, δηλαδή που υποστήριζε από την αρχή η παράταξή μας.

Τι συνέβη εντωμεταξύ από το 2017 έως σήμερα λόγω της ανεπάρκειας και της ανικανότητας της δημοτικής αρχής του κ. Μαμσάκου  :

  1. Το έργο απεντάχθηκε στις 15-3-2017 (ΑΔΑ 61ΣΥ465ΧΙ8-Δ2Π) ως ανολοκλήρωτο και είναι πολύ πιθανό να κληθεί η Δήμος Δράμας να επιστρέψει τη χρηματοδότηση
  2. Το έργο δεν ολοκληρώθηκε (φωτό 2) με μεγάλες συνέπειες για το περιβάλλον, το οποίο συνεχίζει να επιβαρύνεται
  3. Ο Δήμος Δράμας εξαιρέθηκε από την πρόσθετη χρηματοδότηση που πήραν όλοι οι άλλοι δήμοι για να ολοκληρώσουν την αποκατάσταση των παράνομων χωματερών.

Φτάνει πια με τους ανίκανους, εγωιστές και ισχυρογνώμονες !

Το μίγμα ανικανότητας και εγωισμού είναι επικίνδυνο και καταστροφικό !!!

Η παράταξή μας με γνώση, εμπειρία, θέληση, υπευθυνότητα  και αποφασιστικότητα δεσμεύεται να ξεκολλήσει τον δήμο μας από τον βούρκο και να τον βάλει και πάλι σε πορεία ανάπτυξης και προόδου.