Κοινωνία

Αντιπεριφερειάρχης Δράμας: Προτεραιότητα μας, οι κεντρικές είσοδοι της πόλης

Οι τρείς κεντρικές είσοδοι της πόλης της Δράμας από Καβάλα-Θεσσαλονίκη-Σέρρες αποτελούν βασική προτεραιότητα της αντιπεριφέρειας Δράμας στον τομέα των έργων βελτίωσης της οδικής ασφάλειας και εξωραϊσμού των δρόμων.

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ και τόνισε ότι εντός του τρέχοντος έτους θα ξεκινήσουν οι απαιτούμενες εργασίες καλυτέρευσης τους.

Ο κ. Παπαεμμανουήλ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ολοκλήρωση των έργων, σημειώνοντας ότι είναι εξασφαλισμένα  τα κονδύλια που απαιτούνται και αν δεν υπάρξουν ενστάσεις ή καθυστερήσεις, οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του 2022.

Ο δρόμος Δράμας-Καβάλας προχωρά κανονικά – τα κονδύλια είναι εξασφαλισμένα

Αισιόδοξος όμως ήταν και για την πορεία των εργασιών στον δρόμο Δράμας-Καβάλας. Είπε πως το σύνολο των μελετών είναι πλέον έτοιμο και εντός του έτους θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του τμήματος από τον Σταυρό μέχρι τις Κρηνίδες.

Το υπόλοιπο τμήμα μέχρι τη Δράμα, βρίσκεται στο στάδιο των απαλλοτριώσεων ενώ για το τμήμα του δρόμου από τον Σταυρό μέχρι τον Άγιο Σίλα, ανέφερε πως η αντιπεριφέρεια Καβάλας βρίσκεται σε διαβούλευση με τις οργανώσεις που αντιτίθενται στην κοπή των δέντρων, για να προχωρήσουν οι εργασίες.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα υπάρξει λύση.

Πιέζουμε τις Σέρρες να προχωρήσουν στην καλυτέρευση του υφιστάμενου οδικού δικτύου μέχρι Αμφίπολη

Όσο δε για τον οδικό άξονα Δράμας -Αμφίπολης σημείωσε ότι ο ίδιος προσωπικά έχει μιλήσει πολλές φορές με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Σπυρόπουλο, προκειμένου η αντιπεριφέρεια Σερρών  – που έχει και την ευθύνη του μεγαλύτερου τμήματος του δρόμου – να ξεκινήσει εργασίες επισκευής και καλυτέρευσης του οδοστρώματος.

“Επειδή θα αργήσουν να μπουν μπουλντόζες στον δρόμο και να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του νέου οδικού άξονα, πρέπει μέχρι τότε η αντιπεριφέρεια Σερρών να προχωρήσει στην καλυτέρευση του υφιστάμενου οδοστρώματος, την σήμανση του, την διαγράμμιση του, κυρίως σε τμήματα που είναι επικίνδυνα. Και στην κατεύθυνση αυτή, εμείς πιέζουμε όσο μπορούμε, δεδομένου ότι δεν έχουμε την δυνατότητα άμεσης παρέμβασης”

Παρακολουθείστε την συνέντευξη του αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ στον ALPHA NEWS 95,5 στην παρακάτω διεύθυνση: https://www.facebook.com/alphanews.dramas.73