Πολιτική

Μιχάλης Μλεκάνης: λέει ψέματα η παράταξη Μαμσάκου για την ΔΕΚΠΟΤΑ

Ψέματα χαρακτηρίζει τα όσα ισχυρίζεται η παράταξη Μαμσάκου περί ύπαρξης ελλείμματος στο ταμείο της ΔΕΚΠΟΤΑ από την εποχή Χαρακίδη, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πόλη και Ζωή Μιχάλη Μλεκάνης.

Το ίδιο(ψέματα δηλαδή) ισχυρίζεται και για την κατηγορία περί μη κατάθεσης ισολογισμών της ΔΕΚΠΟΤΑ από το 2011 μέχρι σήμερα.

Ο κ. Μλεκάνης σε συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ανέφερε κατηγορηματικά ότι επί διοικήσεως Χαρακίδη ολοκληρώθηκε όλη η διαδικασία για τους ισολογισμούς του 2011 και 2012, εγκρίθηκαν και μάλιστα εστάλησαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενώ ο ισολογισμός της ΔΕΚΠΟΤΑ για το 2013 ήταν έτοιμος, αλλά δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης του διότι διεκόπη λόγω των δημοτικών εκλογών του 2014.”

” Ήταν υποχρέωση της δημοτικής Αρχής Μαμσάκου να φέρει ως πρώτο θέμα τον Σεπτέμβριο του 2014 τον ισολογισμό της ΔΕΚΠΟΤΑ για το έτος 2013. Όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά το έπραξε 6 χρόνια μετά. Πείτε μου, τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί η κίνηση αυτή;” αναρωτήθηκε δημοσίως ο κ. Μλεκάνης.

Όσο δε για το φερόμενο ως έλλειμμα στο ταμείο ο κ. Μλεκάνης ανέφερε ότι κακώς χαρακτηρίζεται έλλειμμα.

Στο ισολογισμό του 2013 ο οποίος δεν είχε ολοκληρωθεί, φαινόταν 117 χιλιάδες ευρώ μετρητά στο ταμείο, αλλά έλλειπαν τα σχετικά παραστατικά.

“Αυτό έπρεπε να ελεγχθεί” ανέφερε ο κ. Μλεκάνης και απάντησε στον αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Άγγελο Σολάκη προκαλώντας τον: ο κ. Σολάκης πρέπει να απαντήσει πως τα 117.000 ευρώ το 2013 έγιναν 177.000 στον ισολογισμό του 2016. Πού είναι λοιπόν τα παραστατικά για αυτές τις επιπλέον 60.000 ευρώ;”

Ο Μιχάλης Μλεκάνης τόνισε πάντως ότι στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο που συζητήθηκαν τα πορίσματα του ορκωτού λογιστή για τον έλεγχο στη ΔΕΚΠΟΤΑ, όλοι οι υπάλληλοι οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση, κατέθεσαν επιστολή στην οποία αναφέρουν πως τα οικονομικά στοιχεία και οι ισολογισμοί που παρουσιάστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο δεν είναι πραγματικά, γιατί η εργασία που τους ανατέθηκε δεν ολοκληρώθηκε.

Σημείωσε δε ότι σύμφωνα με αυτά που ισχυρίζονται οι υπάλληλοι της ΔΕΚΠΟΤΑ, πολλά στοιχεία και παραστατικά ίσως χάθηκαν λόγω των συνεχόμενων αλλαγών λογιστικών γραφείων που πραγματοποιούσε η δημοτική αρχή Μαμσάκου.

Ο κ. Μλεκάνης ανέφερε ότι για το μόνο για το οποίο ενδεχομένως έχει ευθύνη η παράταξη του, είναι η μη δημιουργία μητρώου Παγίων.

“Όταν δημιουργήθηκε η ΔΕΚΠΟΤΑ από τη συνένωση των δύο αμαρτωλών επιχειρήσεων δεν βρήκαμε τίποτε καταγεγραμμένο. Πληρώσαμε 1.200.000 χρέη, σε παλαιούς οφειλέτες. Μόνο σε έναν οφειλέτη πληρώσαμε 140.000 ευρώ. Τί έκανε όμως η δημοτική αρχή Μαμσάκου τα επόμενα 5 χρόνια. Γιατί δεν έκανε τίποτε για τη δημιουργία Μητρώου Παγίων” ρώτησε ο κ. Μλεκάνης.

Παρακολουθείστε παρακάτω την συνέντευξη του Μιχάλη Μλεκάνη στον ALPHA NEWS 95,5 μέσω της σελίδας του ραδιοφώνου στο fb

https://www.facebook.com/alphanews.dramas.73/videos/614076132441318/UzpfSTQ5Mzg4MDk0MDc5MTQ0OToxMTg4MjQwNjAxMzU1NDc2/

ALPHA NEWS 95,5