Κοινωνία

Μονάδα Χημειοθεραπείας στη Δράμα: Άλλο ένα σημαντικό βήμα για την λειτουργία της

Η μονάδα Χημειοθεραπείας, η οποία αποτελεί ένα από τα πάγια αιτήματα της Δραμινής κοινωνίας εδώ και πολλά χρόνια φαίνεται πως αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά.

Το πρώτο σημαντικό βήμα είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2021 όταν με τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του Νοσοκομείου Δράμας(ΦΕΚ της 22ας Δεκεμβρίου 2021 – Την απόφαση υπέγραψαν, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ασημίνα Γκάγκα και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης) άνοιξε ουσιαστικά ο δρόμος για την σύσταση Αυτόνομης Μονάδας Χημειοθεραπείας.

Τώρα γίνεται το δεύτερο σημαντικό βήμα με την προκήρυξη θέσης Επιμελητή Α Παθολογικής Ογκολογίας.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι πλέον η κάλυψη της θέσης αυτής και η ολοκλήρωση της διαδικασίας με την πρόσληψη γιατρού αυτής της ειδικότητας.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην ολοκλήρωση του πάζλ της σύστασης ογκολογικού τμήματος στο νοσοκομείο της Δράμας, ήταν και είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος γιατρών με συγκεκριμένες ειδικότητες.

Ο Βουλευτής Δράμας Κωνσταντίνος Μπλούχος έχει αναλάβει πλέον προσωπικά – και λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας – την υπόθεση της ολοκλήρωσης του τμήματος χημειοθεραπείας στο νοσοκομείο τη Δράμας. Αν και τα εμπόδια είναι μεγάλα φένεται πως με βούληση και στόχευση μπορεί να υπερκεραστούν. Στη φωτόγραφία με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Δυστυχώς, το ενδιαφέρον είναι εξαιρετικά μειωμένο, με αποτέλεσμα πολλές από τις προκηρύξεις προσλήψεων να αποβαίνουν άγονες λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, για την θέση Επιμελητή Α Παθολογικής Ογκολογίας υπάρχει ήδη ενδιαφέρον και έτσι αν όλα πάνε καλά εντός του έτους το τμήμα Χημειοθεραπείας, θα μπορέσει να συσταθεί και να λειτουργήσει έστω και με έναν γιατρό, παρέχοντας τεράστια βοήθεια σε εκατοντάδες ασθενείς της Δράμας που χρόνια τώρα ταλαιπωρούνται στις μετακινήσεις τους και είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται αρκετά χιλιόμετρα, προκειμένου να κάνουν τις χημειοθεραπείες τους, είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε στην Καβάλα, είτε στην Αλεξανδρούπολη.

Με συγκρατημένη αισιοδοξία φαίνεται πως τα βήματα στην κατεύθυνση λειτουργίας μονάδας Χημειοθεραπείας στο νοσοκομείο της Δράμας, οδηγούν σε καλά αποτελέσματα.