Πολιτική

Προκήρυξη θέσεων γιατρών στο Νοσοκομείο: Ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ Δράμας – Σωματείου Εργαζομένων

Την αντίδραση τους στις δηλώσεις Μπλούχου όσον αφορά το θέμα της προκήρυξης θέσεων ιατρικού προσωπικού εκφράζουν με ανακοινώσεις τους το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Δράμας καθώς και η Νομαρχιακή Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτιμούν ότι η εξέλιξη αυτή δεν δικαιολογεί πανηγυρισμούς δεδομένου ότι ακόμη και αν έρθουν οι 7 γιατροί, το νοσοκομείο της Δράμας θα λειτουργεί με το 50% των θέσεων που προβλέπονται από τον Οργανισμό του. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί δε την κυβέρνηση ότι είχε υποσχεθεί 700 προσλήψεις γιατρών στη χώρα και προχώρησε στις μισές.

ΣΥΡΙΖΑ Δράμας «Για την προκήρυξη θέσεων γιατρών στο ΓΝΔ»

Το Υπουργείο Υγείας προκήρυξε 372 προσλήψεις μόνιμων γιατρών στα Νοσοκομεία, από τις οποίες αναλογούν 7 στο ΓΝ Δράμας.

Το γεγονός αυτό οδήγησε σε χαρές και πανηγύρια τον τοπικό βουλευτή της ΝΔ, ενώ το θαυμασμό της, με τρία θαυμαστικά, εκφράζει και η Διοίκηση του Νοσοκομείου μας!

Ο δε κ. Μπλούχος το προχωράει ακόμα παραπέρα  χαρακτηρίζοντας « ιδιοτελή  αλαφρόμυαλο» όποιον «διατυμπανίζει παρόλες» για το προσωπικό που δεν υπάρχει και Νοσοκομείο που «κλείνει».

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΔΡΑΜΑΣ δεν υποτιμά καθόλου το γεγονός της προκήρυξης για πρόσληψη 7 μόνιμων ειδικών γιατρών στο Νοσοκομείο μας. Κάθε ενέργεια στήριξης με μόνιμο προσωπικό μας βρίσκει σύμφωνους. Αρκεί να έρθουν βέβαια οι γιατροί, γιατί έχουμε πικρή πείρα…. Οι Δραμινές και οι Δραμινοί γνωρίζουν ότι από την προκήρυξη έως την πλήρωση της θέσης υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση και από την κατ’ αρχάς θετική εξέλιξη μέχρι τους πανηγυρικούς τόνους του κυβερνητικού βουλευτή μεσολαβεί η πραγματικότητα.

Με τίποτα δεν δικαιολογούνται χαρές και πανηγύρια ούτε χρειάζονται ευχαριστίες. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας η στελέχωση και η εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων και γενικότερα του ΕΣΥ. Δεν ξεχνάμε δε, ότι η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί 700 προσλήψεις γιατρών και προχώρησε στις μισές.

Το Νοσοκομείο Δράμας, ακόμα κι αν έρθουν οι 7 νέοι γιατροί, θα λειτουργεί με το 50% των θέσεων που προβλέπονται από τον Οργανισμό του. Τονίζουμε δε πως κρίσιμες ειδικότητες (δερματολόγος, ενδοκρινολόγος, γαστρεντερολόγος) δεν υπάρχουν σε καμία δημόσια δομή Υγείας στο Νομό μας, γεγονός που συνεπάγεται την ταλαιπωρία και οικονομική αιμορραγία των πολιτών.

Τέλος…

Κατανοούμε το άγχος του τοπικού βουλευτή να παρουσιάσει ο ίδιος και η καταρρέουσα κυβέρνησή του έργο. Οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί όμως που διατυπώνει στην πανηγυρική του ανάρτηση όχι μόνο προσβάλλουν και απαξιώνουν συμπολίτες μας που αγωνίζονται καθημερινά για την ποιοτική αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας αλλά και υποβαθμίζουν το δημόσιο λόγο στη Δράμα, ενώ παράλληλα αποπνέουν δυσανεξία στην κριτική καθώς και αλαζονεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΔΡΑΜΑΣ θα συνεχίζει να δίνει με σθένος και σοβαρότητα τη μάχη για την ποιοτική αναβάθμιση του ΕΣΥ στο Νομό Δράμας και θα αντιστέκεται σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισής του. Χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη για να φτάσουμε το Νοσοκομείο μας και τις υπόλοιπες δομές υγείας της Δράμας στο επίπεδο που αρμόζει σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος. Και αυτό θα είναι πρώτιστο καθήκον για τη νέα προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Δράμας: “Ο παραλογισμός ενός αλαφρόμυαλου” και τα όνειρα θερινής νυκτός…

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 372 προσλήψεις γιατρών στα Νοσοκομεία της χώρας από τις 700 που είχε υποσχεθεί αρχικά η Κυβέρνηση.

Από τις θέσεις αυτές στο νοσοκομείο της Δράμας αντιστοιχούν 7 θέσεις για τις οποίες πανηγυρίζει σε ανάρτηση του ο κυβερνητικός βουλευτής, ο οποίος μάλιστα χαρακτηρίζει ιδιοτελή και  αλαφρόμυαλο όποιον μιλά για “προσωπικό που δεν υπάρχει”.

Σαφώς μας χαροποιεί το γεγονός ότι προκηρύσσονται μόνιμες θέσεις γιατρών στο νοσοκομείο μας, δεν έχουμε όμως την ψευδαίσθηση ότι οι 7 γιατροί θα λύσουν το πρόβλημα της υποστελέχωσης. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα είχαμε την παραίτηση ενός χειρουργού, ενός ουρολόγου και μιας ακτινολόγου, την συνταξιοδότηση ενός ορθοπεδικού, ενός ΩΡΛ, ενός παθολόγου (από το τμήμα της αιμοδοσίας), ενός μικροβιολόγου.

4 γιατροί βρισκόταν σε αναστολή εργασίας  και επέστρεψαν με πιστοποιητικά νόσησης που δυστυχώς έχουν ημερομηνία λήξης. Κενή έμεινε και η θέση της συναδέλφου μας καρδιολόγου που λόγω σοβαρής ασθένειας, έχασε τη μάχη με το θάνατο.

Ακόμα και ΑΝ καλυφθούν τελικά οι 7 θέσεις που ανακοινώθηκαν, η στελέχωση της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Δράμας θα βρίσκεται στο 50% περίπου των θέσεων που προβλέπονται από τον οργανισμό. Να θυμίσουμε επίσης ότι βασικές ειδικότητες όπως δερματολόγος, ενδοκρινολόγος, γαστρεντερολόγος, δεν υπάρχουν, όχι μόνο στο νοσοκομείο, αλλά και στις υπόλοιπες δημόσιες δομές στην ΠΕ Δράμας.

Είναι θετικό το ισοζύγιο των  προσλήψεων – αποχωρήσεων ώστε να αρχίσουμε να διατυμπανίζουμε ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης λύθηκε;

Οι εργαζόμενοι, που συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε έναν Γολγοθά τα τελευταία χρόνια λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό, δυστυχώς δεν μπορούμε να δούμε το θέμα με την ίδια αισιοδοξία που αποπνέει το κείμενο του κυβερνητικού βουλευτή. Χρειάζονται πολύ περισσότερα από “μικρά, διακριτικά και ανεπαίσθητα βήματα” για να νιώσουμε τη χαρά ότι διασχίζουμε τον “δρόμο για τον παράδεισο”.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

   Ο Πρόεδρος                                                                 Η Γραμματέας  

 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                              ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ