Life

Μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης η είσοδος στο πάρκο με τα σπιτάκια της Ονειρούπολης για τους άνω των 18 ετών

Σε δύο τμήματα είναι χωρισμένη η Ονειρούπολη όσον αφορά τους κανόνες που ισχύουν για την είσοδο των πολιτών σε αυτήν.

α. Το Χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ονειρούπολης όπου πραγματοποιούνται οι διάφορες δράσεις για μικρούς και μεγάλους και

β. Η χριστουγεννιάτικη αγορά και τα ψυχαγωγικά παιχνίδια.

Τι ισχύει για το κάθε τμήμα:

α. Μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης μπορούν να εισέρχονται στο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ονειρούπολης οι πολίτες άνω των 18 ετών.

Δεν ισχύουν ράπιντ τέστ ή μοριακά για τους άνω των 18 ετών ενώ

για τα παιδιά έως 17 ετών απαιτείται σέλφ τέστ (24 ωρών) ή ράπιντ 48 ωρών ή μοριακό 72 ωρών.

Για το πάρκο της Ονειρούπολης θα υπάρχει μόνο μία κεντρική είσοδος επί της οδού Εθνικής Αμύνης. Εκεί θα διενεργείται αυστηρός έλεγχος.

Μέσα στους οικίσκους, όπου αναπτύσσονται δράσεις, θα καταγράφονται τα ονοματεπώνυμα των επισκεπτών και λοιπά στοιχεία σε περίπτωση που αυτά χρειασθούν σε τυχόν ιχνηλάτιση. Οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές εντός θεματικού πάρκου πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν τα ανωτέρω πιστοποιητικά.

Οι έξοδοι που θα υπάρχουν θα είναι δύο.

Στη περίπτωση που κάποιος επισκέπτης παραβεί τους κανόνες και βρεθεί εντός πάρκου χωρίς να έχει περάσει από τον έλεγχο, θα τιμωρείται ο ίδιος με πρόστιμο και η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη.

β. Η είσοδος στην περιοχή της Χριστουγεννιάτικης αγοράς και των ψυχαγωγικών παιχνιδιών, είναι ελεύθερη όπως και στις λαϊκές αγορές, με αυστηρή τήρηση των μέτρων, όπως αποστάσεις, μάσκες και αποφυγή συνωστισμού.

Στους οικίσκους υγειονομικού ενδιαφέροντος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η παραμονή στον οικίσκο. Στους ελέγχους που θα διενεργούν τα αρμόδια κλιμάκια οι πολίτες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με τα ανάλογα πιστοποιητικά ή τέστ.

Θα υπάρχουν ειδικές επισημάνσεις με πινακίδες σε ολόκληρο τον χώρο και βεβαίως το κέντρο πληροφόρησης για οποιαδήποτε διευκόλυνση.