Πολιτική

Οι εκλογές του ΚΙΝΑΛ στη Δράμα – Συνέντευξη της προέδρου της Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Δράμας

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής.

Οι κάλπες που θα αναδείξουν τη νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα στηθούν την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου και αν δεν αναδειχθεί νικητής, θα διεξαχθεί επαναληπτική εκλογική διαδικασία την 12η του μηνός.

Στις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής κατέρχονται ως υποψήφιοι αρχηγοί του Κινήματος οι: Γιώργος Παπανδρέου, Ανδρέας Λοβέρδος, Χάρης Καστανίδης, Παύλος Γερουλάνος, Νίκος Ανδρουλάκης και Παύλος Χρηστίδης.

Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο από την ηλικία των 16 ετών και  όσοι, κατά την ημέρα της ψηφοφορίας συμπληρώσουν σχετική αίτηση εγγραφής ως μέλος ή φίλος του Κινήματος.

Κάλεσμα προς όλους τους δραμινούς πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν και να αναδείξουν το νέο πρόεδρο έκανε η πρόεδρος της Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Δράμας Ευγενία Χαρίσκου μέσα από την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5.

Πρόεδρος της Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Δράμας Ευγενία Χαρίσκου: οι εκλογές αυτές είναι γιορτή της Δημοκρατίας 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οι εκλογές αυτές είναι γιορτή της Δημοκρατίας και όσοι περισσότεροι προσέλθουν στις κάλπες τόσο δυνατότερη θα βγει από τις διαδικασίες η δημοκρατία μας.

Η κα Χαρίσκου ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν και βοηθούν για την χωρίς προβλήματα διεξαγωγή των εκλογών και ιδιαιτέρως τους εθελοντές ενώ απηύθυνε μήνυμα ενότητας προς όλους.

Εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής: Πληροφορίες για ψηφοφόρους

Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στον πρώτο γύρο, οι ψηφοφόροι μπορούν να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Ελλάδας ή του εξωτερικού διευκολύνονται.

Δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνον όσοι θα έχουν ήδη ψηφίσει στον πρώτο γύρο των εκλογών

Εφόσον δεν αναδειχθεί πρόεδρος κατά την εκλογική διαδικασία της 5ης Δεκεμβρίου 2021, θα επαναληφθεί η διαδικασία σε δεύτερο γύρο, μεταξύ των δύο πρώτων, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, κατά την οποία δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνον όσοι θα έχουν ήδη ψηφίσει στον πρώτο γύρο των εκλογών (5/12/2021), με βάση το σχετικό μητρώο ψηφισάντων που θα διαμορφωθεί με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Οι συμμετέχοντες θα καταβάλουν το ποσό των 3€

Προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες οργάνωσης και υλοποίησης της εκλογικής διαδικασίας, οι συμμετέχοντες θα καταβάλουν υποχρεωτικά το ποσό των 3€ μόνο κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών, την Κυριακή 5/12/2021.

Τα εκλογικά κέντρα στο νομό Δράμας

Οκτώ(8)θα είναι τα εκλογικά κέντρα στο νομό Δράμας

Δύο(2) στην πόλη της Δράμας, στο ισόγειο του διοικητηρίου

Ένα(1) στο Δημαρχείο Νευροκοπίου

Ένα(1) στο Δημαρχείο Προσοτσάνης

Ένα(1) στο ΚΑΠΗ Αγίου Αθανασίου

Ένα(1) στο ΚΑΠΗ Καλαμπακίου

Ένα(1) στο Δημαρχείο Παρανεστίου

Ένα(1) στο Πολιτιστικό Κέντρο Νικηφόρου

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη της Ευγενίας Χαρίσκου στον ALPHA NEWS 95,5: