Υγεία

Νοσοκομείο Δράμας: Κινητοποιήσεις την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου – Κάλεσμα Γ. Παπαδόπουλου

Θύελλα αντιδράσεων από τους εργαζόμενους του ΕΣΥ προκαλεί το νομοσχέδιο Γκάγκα που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο εκτός των άλλων δίνει το δικαίωμα στους γιατρούς του δημοσίου να δουλεύουν παράλληλα και στον ιδιωτικό τομέα ανοίγοντας ιδιωτικό ιατρείο ή κάνοντας χειρουργεία σε ιδιωτικές κλινικές.

Οι αντιδράσεις είναι σφοδρές τόσο από τους γιατρούς όσο και από τους εργαζόμενους του ΕΣΥ γι’ αυτό ξεκίνησε τριήμερη απεργία στα δημόσια νοσοκομεία.

Σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Δράμας Γιάννης Παπαδόπουλος ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση στέλνει τους ασθενείς στα ιδιωτικά ιατρεία και κλινικές και διαχωρίζει τους πολίτες σε δύο κατηγορίες, αυτούς που έχουν την οικονομική ευχέρεια και τους άλλους που δεν έχουν.

«Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στην δημόσια υγεία να αμείβονται όπως πρέπει και να γίνουν προσλήψεις προκειμένου να λειτουργεί σωστά ο χώρος της υγείας» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος αντιδρώντας στο νομοσχέδιο.

«Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πρώτα από όλους οι ίδιοι οι νοσοκομειακοί γιατροί αντιδρούν, παρά το γεγονός ότι με το νέο νόμο θα τους δίνεται η δυνατότητα να έχουν εξωτερικό ιατρείο».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία την Πέμπτη 1/12 ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί έως της 15.00 το απόγευμα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.