Κοινωνία

Ντροπή!!! Σκουριασμένα κρεβάτια και πατώματα με…αυτοκόλλητα στο νοσοκομείο Δράμας(φωτό)

Στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στο τμήμα τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο Δράμας αναφέρθηκε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Παρθένα Κιόρτεβε.

Πρόκειται για τριτοκοσμικές εικόνες και καταστάσεις που έχουν να κάνουν πρωτίστως με την υγεία των ασθενών και δευτερευόντως με την αισθητική.

Η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας Παρθένα Κιόρτεβε

Το πάτωμα είναι φουσκωμένο ενώ τα κρεβάτια του τμήματος είναι σκουριασμένα ανέφερε η κα Κιόρτεβε σε συνέντευξη της στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 και χαρακτήρισε την διοίκηση του νοσοκομείου Δράμας, ανεπαρκή.

 

“Μας είπαν να βάλουμε αυτοκόλλητο στο φουσκωμένο πάτωμα”

“Εδώ και τρία χρόνια μας λένε ότι θα αλλάξουν τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό μέσω ενός προγράμματος αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτε στην πράξη.

Τα κρεβάτια στο τμήμα τεχνητού νεφρού είναι σκουριασμένα.

Όσο δε για το φουσκωμένο πάτωμα, μας είπαν να βάλουμε αυτοκόλλητο για να μην φαίνεται. Αν είναι δυνατόν” τόνισε η κα Κιόρτεβε και σημείωσε ότι ο κίνδυνος λοιμώξεων  για τους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς, είναι πολύ μεγάλος.

Η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με αυτή που παρουσιάζεται από την διοίκηση

“Η διοίκηση του νοσοκομείου Δράμας είναι ανεπαρκής και η πραγματικότητα την οποία βιώνουμε δεν έχει καμία σχέση με αυτή που κατά καιρούς παρουσιάζεται με ανακοινώσεις και δελτία τύπου προς τα Μέσα Ενημέρωσης” ανέφερε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Δράμας.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις τεράστιες ελλείψεις που παρατηρούνται στο νοσοκομείο της Δράμας τόσο σε επίπεδο ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όσο και σε επίπεδο αναλωσίμων και εξοπλισμού.

Η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας Παρθένα Κιόρτεβε με την δημοσιογράφο Ρένα Γιουλβάνη στο στούντιο του ALPHA NEWS 95,5

Εξουθενωτικά ωράρια για γιατρούς και νοσοκόμους

“Ο,τι γίνεται στο νοσοκομείο οφείλεται στην αυταπάρνηση γιατρών και νοσηλευτών” ανέφερε η κα Κιόρτεβε και ζήτησε την κατανόηση του κόσμου δεδομένου ότι εργάζονται σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, με εξουθενωτικά ωράρια και χωρίς την δυνατότητα ξεκούρασης.

 

Ζήτησε όμως να ληφθεί μέριμνα από την πλευρά της διοίκησης του νοσοκομείου, στην κατεύθυνση προφύλαξης γιατρών και νοσηλευτών από περιπτώσεις άσκησης λεκτικής και σωματικής βίας, όπως στην περίπτωση του γιατρού στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Ακούστε παρακάτω απόσπασμα της συνέντευξης της Παρθένας Κιόρτεβε στον ALPHA NEWS 95,5

https://youtu.be/h_zBdc3lbAE

ALPHA NEWS 95,5