Εκλογές 2019

Πόλη + Ζωή: Είμαστε ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική Δημοτική Παράταξη Δράμας

  • Ο Κυριάκος Χαρακίδης ξεκαθάρισε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ότι “δεν επιθυμούμε τη στήριξη κανενός κόμματος”
  • Τα όσα διαδίδονται είναι συντονισμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης της Δράμας με τη δημοσίευση σεναρίων επιστημονικής φαντασίας που ξεπερνούν τα όρια της προπαγάνδας
  • Είμαστε αντίθετοι με την Συμφωνία των Πρεσπών

 Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η παράταξη Πόλη και Ζωή:

Με αφορμή την εκπορευόμενη και συντονισμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης της Δράμας με τη δημοσίευση σεναρίων επιστημονικής φαντασίας που ξεπερνούν τα όρια της προπαγάνδας, επισημαίνουμε τα παρακάτω:

Με δελτίο τύπου το οποίο εκδόθηκε από την παράταξή μας στις 17-12-2018 και με τίτλο «Συνάντηση των πρώτων 40 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων» τονίζαμε ότι:

«Η παράταξη «πόλη + ζωή» με την ιδρυτική της διακήρυξη το 2006 αυτοπροσδιορίστηκε ως ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική. Την ταυτότητα αυτή την υπερασπίζεται μέχρι σήμερα με συνέπεια και αποφασιστικότητα.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά καταρτίζεται και το ψηφοδέλτιο για τις εκλογές του Μαΐου 2019.

Το ψηφοδέλτιό της παράταξης απαρτίζουν ανένταχτοι κομματικά υποψήφιοι αλλά και υποψήφιοι από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου (πολυσυλλεκτική).

Όπως επανειλημμένα έχουμε δηλώσει, σεβόμαστε απόλυτα τα πολιτικά κόμματα και τον θεσμικό τους ρόλο, αλλά δεν επιθυμούμε την στήριξη κανενός κόμματος στο βαθμό και στο πνεύμα που γινόταν στο παρελθόν.

Η υποστήριξη οποιουδήποτε πολιτικού φορέα αναγνωρίζει το έργο μας και εκφράζεται μέσα από το πρόγραμμά μας, αλλά πρωτίστως σέβεται την διακηρυγμένη ανεξαρτησία της παράταξής μας και είναι τιμή για εμάς.»

Έτσι ξεκίνησε η παράταξη «πόλη + ζωή» και έτσι συνεχίζει αταλάντευτα την πορεία της. Αντίθετα με άλλες παρατάξεις οι επικεφαλής των οποίων είναι κομματικά στελέχη και είτε εκλιπαρούν για τη στήριξη του κόμματός τους δημιουργώντας επεισόδια σε δημόσιες εκδηλώσεις, είτε υποβάλλουν αιτήματα ακρόασης σε οργανώσεις άλλων κομμάτων, είτε συνωστίζονται για να φωτογραφηθούν με κάποιο κομματικό στέλεχος.

Στην «πόλη + ζωή» σεβόμαστε όλα τα ελληνικά κόμματα, τον θεσμικό τους ρόλο και τις δημοκρατικές τους διαδικασίες.

Ο Κυριάκος Χαρακίδης δεν ζήτησε αλλά ανταποκρίθηκε στις προσκλήσεις που δέχθηκε από δύο κόμματα (από το ΚΙΝΑΛ μετά από τους κυρίους Τσιαμπούση και Καλλινικίδη και από τον  ΣΥΡΙΖΑ μετά από τους κυρίους Τσιαμπούση και Ηλιόπουλο) για να παρουσιάσει το όραμά μας για τη Δράμα του αύριο.

Σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμούμε τη στήριξη κανενός κόμματος.

Η παράταξη «πόλη + ζωή» δεν απευθύνεται στα κόμματα για να ζητήσει την στήριξή τους, αλλά στους δημότες της Δράμας και ζητά την εμπιστοσύνη τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Μαμσάκος επιστρατεύει τα γνωστά του «όπλα» για να διασωθεί από το ναυάγιο. Προπαγάνδα , ψέματα και σπίλωση πολιτικών αντιπάλων σε μια συντονισμένη προσπάθεια εκτροπής της δημόσιας συζήτησης σε θέματα άσχετα με τη λειτουργία και τα συσσωρευμένα προβλήματα του δήμου Δράμας.

Προκειμένου λοιπόν ο κ. Μαμσάκος και τα στελέχη του να αποφύγουν την προδιαγεγραμμένη ήττα τους στις επικείμενες εκλογές επιστρατεύουν κατασκευασμένα δημοσιεύματα για τα οποία θα ντρέπονταν ακόμη και ο Γκαίμπελς. Προπαγανδίζουν μάλιστα και για ζητήματα που η παράταξή μας πρώτη έφερε για συζήτηση και λήψη απόφασης στο δημοτικό συμβούλιο. Όπως για παράδειγμα τη θέση μας για τη συμφωνία των Πρεσπών που πρώτοι από όλους, η παράταξή μας και ο Κυριάκος Χαρακίδης, διατυπώσαμε την αντίθεσή μας στο περιεχόμενό της και μάλιστα με πολύ συγκεκριμένες θέσεις και επιχειρήματα.

Επαναφέρουμε στην μνήμη τους ότι το δημοτικό συμβούλιο υπερψήφισε ως ψήφισμα ακριβώς το κείμενο που προτείναμε. Υπενθυμίζουμε ότι  η δική μας παράταξη ζήτησε με δελτίο τύπου στις  01/06/2018 την κατεπείγουσα σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για την διοργάνωση συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία. Ο ίδιος ο επικεφαλής μας Κυριάκος Χαρακίδης έχει εκφράσει πολλές φορές δημόσια την αντίθεση του στην συμφωνία. Παρόλα αυτά η συμφωνία κυρώθηκε χωρίς να ερωτηθεί ο κ. Χαρακίδης. Τα Σκόπια μπήκαν στο ΝΑΤΟ χωρίς να ερωτηθεί ο κ. Χαρακίδης. Σε λίγο πιθανόν θα μπουν στην ΕΕ και πάλι χωρίς να ερωτηθεί ο κ. Χαρακίδης.

Σε αυτό όμως που ερωτάται συνεχώς ο Κυριάκος Χαρακίδης είναι για το πότε θα ξαναρχίσει ο τόπος να πηγαίνει μπροστά, πότε θα δούμε την πόλη καθαρή, πότε θα αρχίσουν πάλι τα έργα υποδομής.

Σε αυτά όλα η απάντηση είναι μια.

Οι δημότες αποφασίζουν με την ψήφο τους και όχι – οι νεόκοποι και μη –  καλικάντζαροι των social media και όχι αυτοί που στηρίζουν την υποψηφιότητα τους σε επαναστάσεις του πληκτρολογίου.

Η παράταξη «πόλη + ζωή» επιμένει φανατικά ότι στις δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε για τον τόπο μας και για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Στις δημοτικές εκλογές ούτε επιβραβεύουμε ούτε τιμωρούμε τα κόμματα για τις επιλογές τους.

Επιβραβεύουμε αυτούς που παρέδωσαν αξιόλογο έργο και τιμωρούμε αυτούς που αποδείχθηκαν ανίκανοι.

Οι δημότες μας περιμένουν να ξαναδούν την πόλη και τις κοινότητες καθαρές!

Περιμένουν να ξαναδούν την κατασκευή μεγάλων έργων στη Δράμα!

Περιμένουν … περιμένουν … περιμένουν …!

Είμαστε αποφασισμένοι να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των Δραμινών!

Στελεχώνουμε το ψηφοδέλτιό μας με καταξιωμένους και ενεργούς πολίτες από όλο το δημοκρατικό φάσμα γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Δράμα μάς ενώνει!

Στις δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε για Δήμαρχο!

Ψηφίζουμε για τη Δράμα!

Ψηφίζουμε για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας!

Όχι άλλα πειράματα!

Όχι άλλα εκβιαστικά και διχαστικά διλήμματα!

Η Δράμα μάς ενώνει!

Μαζί χτίζουμε τη Δράμα του αύριο!

Για εμάς και τα παιδιά μας!

Οι προσπάθειές τους  θα πέσουν στο κενό. Όσο και αν προσπαθούν για το αντίθετο, η συζήτηση για τα ζητήματα του Δήμου Δράμας θα γίνει. Για να αποκαλυφθεί το μηδενικό έργο τους που οδήγησε την πόλη και τις κοινότητες στη σημερινή κατάντια.

Καλούμε λοιπόν τον κ. Μαμσάκο να αποδεχθεί άμεσα την πραγματοποίηση της πρώτης τηλεμαχίας για να γίνει επιτέλους πραγματική αντιπαράθεση θέσεων και αρχών, οραμάτων και σχεδίων για το Δήμο μας.

Από την πλευρά μας είμαστε σύμφωνοι και για ευρύτερο διάλογο  με τις υπόλοιπες παρατάξεις.

 

Έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς την πολιτική αντιπαράθεση.

Εσείς κ. Μαμσάκο; Μήπως ήρθε η ώρα να σας ακούσουμε;