Life

Ξεκινά το έργο ανέγερσης του Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου – Συνέντευξη της Κικής Παπαζώτου

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο ουσιαστικό βήμα στην κατεύθυνση υλοποίησης του μεγάλου έργου ανέγερσης του νέου Γυμνασίου και Λυκείου Καλαμπακίου, με την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του κτιρίου από τον Δήμο Δοξάτου και τον ανάδοχο του έργου.

Πλέον, σε σύντομο χρονικό διάστημα πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του κτιριακού συγκροτήματος, προϋπολογισμού 4,95 εκατομμυρίων ευρώ, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του, τους 24 μήνες.

Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και με την ολοκλήρωση του, θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο κτίριο για τα παιδιά του Δήμου Δοξάτου με τους απαραίτητους χώρους μάθησης.

Στο πέρας της υπογραφής, ο βουλευτής Δράμας – Ν.Δ κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος δήλωσε:

«Ένα σημαντικό έργο ξεκινά, το οποίο σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα θα μας δώσει καρπούς: ένα σύγχρονο διδακτήριο στο Καλαμπάκι. Είμαστε εδώ, σε αυτές τις πολιτικές θέσεις, για να φαινόμαστε χρήσιμοι και να υπηρετούμε τον πολίτη, όχι με ρουσφέτια αλλά ακούγοντας τις φωνές και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και προσπαθώντας να συμβάλλουμε, το κατά δύναμιν, στην ικανοποίηση κάθε πραγματικής ανάγκης.
Για την σημαντική αυτή εξέλιξη, υποδειγματική ήταν η συνεργασία με τον Δήμο Δοξάτου. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κ. Πέτσα, τον αν. Υπουργό Εσωτερικών που πάντα μας τιμά με το ενδιαφέρον και την προσοχή του. Δείγμα του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αγκαλιάζει την Δράμα και όλη
την Ελλάδα».

Σε συνέντευξη της στον ALPHA NEWS 95,5 η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Κική Παπαζώτου ανέφερε ότι υπήρξαν πολλά εμπόδια, τα οποία ξεπεράστηκαν εξαιτίας της θέλησης που είχε η δημοτική αρχή και της τεχνικής υπηρεσίας που υπερέβαλλε εαυτό μέχρι την ολοκλήρωση της μελέτης.