Πολιτισμός

Ξεκινά το Φεστιβάλ Ταινιών της Δράμας – Συνέντευξη του Γιώργου Δεμερτζή

Πρεμιέρα κάνει σήμερα Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, με την παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Χρήστου Δήμα.

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως 10 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά θα παρουσιαστούν 182 ταινίες από περισσότερες από 41 χώρες.

Εκατοντάδες μικρομηκάδες, φίλοι και άνθρωποι του κινηματογράφου βρίσκονται τις ημέρες αυτές στην Δράμα προκειμένου να συμμετάσχουν ή να παρακολουθήσουν τις ταινίες, ενός εκ των πιο αξιόλογων θεσμών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στα ξενοδοχεία της Δράμας δεν υπάρχει  ούτε μία κλίνη διαθέσιμη

«Όλα είναι έτοιμα στη Δράμα για το φεστιβάλ» ανέφερε σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5  ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργος Δεμερτζής σημειώνοντας ότι στα ξενοδοχεία της Δράμας δεν υπάρχει τις ημέρες αυτές ούτε μία κλίνη διαθέσιμη και όσοι-ες θέλουν να έρθουν στη Δράμα μπορούν να βρουν δωμάτια μόνο σε γειτονικούς νομούς.

Το Όσκαρ διεκδικούν οι πρώτες ταινίες του Εθνικού και Διεθνούς τμήματος

Ο κ. Δεμερτζής ανέφερε ότι η φετινή διοργάνωση εκτός της εξαιρετικής ποιότητας των ταινιών και της μεγάλης συμμετοχής, έχει να επιδείξει την μεγάλη επιτυχία της συνεργασίας του με την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και την δυνατότητα που δίνει στις δύο πρώτες ταινίες του Εθνικού και Διεθνούς τμήματος να διεκδικήσουν απευθείας το Όσκαρ Καλύτερου Μικρού Μήκους ταινίας.

Η Αμερικάνικη Ακαδημία δίνει τη δυνατότητα στα φιλμ αυτά, να προκρίνονται αυτόματα στη λίστα επιλογής της κατηγορίας, με την προϋπόθεση πως ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές της Ακαδημίας.

Γ. Δεμερτζής: στα κορυφαία του κόσμου το Φεστιβάλ της Δράμας

Ο κ. Δεμερτζής ανέφερε ότι το Φεστιβάλ της Δράμας συγκαταλέγεται πλέον στα κορυφαία του κόσμου ενώ τόνισε ότι εκτός της μεγάλης συμμετοχής σε αυτό,  είναι τεράστιο το ενδιαφέρον του κόσμου και κυρίως των νέων ανθρώπων.

Παρακολουθείστε παρακάτω τη συνέντευξη του Γιώργου Δεμερτζή στον ALPHA NEWS 95,5: