Εκλογές 2019

Οι δήμαρχοι στην περιφέρεια ΑΜΘ από την πρώτη Κυριακή – τα μεγαλύτερα ποσοστά έλαβε ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης

Τέσσερις(4) δήμοι της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης από του είκοσι έναν(21) συνολικά, εξέλεξαν δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή. Στους υπόλοιπους δεκαεπτά(17), η αγωνία θα συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά συγκέντρωσε ο Φίλιππος Αναστασιάδης στον Δήμο Παγγαίου. Λαμβάνοντας ένα ποσοστό της τάξεως του 59,15% δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης τόσο στον βασικό του αντίπαλο Βασίλη Ξουλόγη(31,94%) όσο και στους άλλους τρεις υποψηφίους Γερομάρκο, Βαζακίδη, Διαμαντόπουλο, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να  ξεπέρασαν το 9% του συνόλου των ψηφισάντων και οι τρεις μαζί.

«Δεσμευόμαστε ότι δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη που εκφράστηκε με το εκλογικό αποτέλεσμα. Θα συνεχίσουμε την καθαρή και έντιμη πορεία μας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά στην κατεύθυνση ανάπτυξης του Δήμου μας» αναφέρει ο Φίλιππος Αναστασιάδης σε δήλωση του.

Από την πρώτη Κυριακή εξελέγη στον Δήμο Νέστου ο Σάββας Μιχαηλίδης(53,19) κερδίζοντας κατά κράτος τον απερχόμενο δήμαρχο Βαγγέλη Τσομπανόπουλο(43,75%).

Στον Δήμο Προσοτσάνης, ο Θόδωρος Αθανασιάδης εξελέγη δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή συγκεντρώνοντας 51,32% έναντι 43,88% του πρώην δημάρχου Αγγέλου Λύσσελη ενώ δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή εξέλεξε και η Ορεστιάδα.

Ο Βασίλης Μαυρίδης έλαβε 50,72% έχοντας απέναντι του, πέντε υποψηφίους δημάρχους.

“Σε αυτή την κοινή προσπάθεια που θα ξεκινήσει από 1η Σεπτεμβρίου δεν περισσεύει κανένας. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, γι’αυτό καλούμαστε όλοι μαζί να δώσουμε προοπτική και όραμα στους δημότες , χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς” σημειώνει ο Θόδωρος Αθανασιάδης σε δημόσια δήλωση του.

Άρης Γκέρτας

alpla-news.gr