Πολιτική

Δράμα: από τα πιο «χαμηλά» του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα – 9ο “υψηλότερο” για το ΚΙΝΑΛ

Κατακόρυφη πτώση 12,38 ποσοστιαίων μονάδων κατέγραψε στη Δράμα ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τις εκλογές του 2015.

Από το 29,72% των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών «έπεσε» στο 17,67%,  σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στο νομό Δράμας το τρίτο πιο χαμηλό ποσοστό του, σε όλη την Ελλάδα. Τα χαμηλότερα είναι στη Ροδόπη(όπου έλαβε 14,32%) και στον νομό Λακωνίας(16,79%).

Η πτώση αυτή – της οποίας το εύρος προβληματίζει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα(προφανώς και τα στελέχη) – σύμφωνα με τοπικούς πολιτικούς παράγοντες, είναι απόρροια της γενικότερης πολιτικής κατάστασης στη χώρα  αλλά καθορίζεται εν πολλοίς και απο συγκεκριμένα τοπικά χαρακτηριστικά.

Η ανυπαρξία προώθησης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ουσιαστικών έργων και δράσεων με στόχο την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας καθώς και η μη υλοποίηση υποδομών για τις οποίες μάλιστα υπήρξαν υποσχέσεις και δεσμεύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, είναι κάποιοι από τους λόγους που θεωρητικά συνετέλεσαν στην μεγάλη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα.

Δράμα: ένατο “υψηλότερο” για το ΚΙΝΑΛ

Αντιθέτως, μέσα στην 10άδα των υψηλότερων ποσοστών πανελλαδικά είναι ο νομός Δράμας για το ΚΙΝΑΛ. Με 10,41% καταγράφει στη Δράμα, την μεγαλύτερη δυναμική όσον αφορά την περιφέρεια ΑΜΘ, έχει το δεύτερο καλύτερο ποσοστό σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και το 9ο στην επικράτεια.

Σε σχέση τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015(αν και τότε είχε κατέβει ως Δημοκρατική Συμπαράταξη-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) αύξησε τα ποσοστά του κατά 1,86%.

Σημαντικός για την εξέλιξη αυτή είναι – κατά ομολογία των τοπικών στελεχών του ΚΙΝΑΛ – ο ρόλος της δραμινής βουλευτού, Χαράς Κεφαλίδου.

alpha-news.gr