Κοινωνία

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους -ακαριαίος ο θάνατος του Δραμινού πιλότου

Τραγικό τέλος για τον 62χρονο πιλότο, του οποίου το μονοκινητήριο αεροπλάνο, είχε χαθεί εδώ και τρεις ημέρες. Το μεσημέρι εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους και ο νεκρός χειριστής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΤ1 το αεροσκάφος προσέκρουσε με σφοδρότητα στο έδαφος και στη συνέχεια στα δέντρα που υπήρχαν στο σημείο. Ο πιλότος βρήκε ακαριαίο θάνατο ενώ το άψυχο σώμα του, βρέθηκε εκτός αεροσκάφους, λίγα μέτρα μακριά.

Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ τη ΕΤ1, είναι πολύ πιθανόν ο πιλότος να έχασε τον προσανατολισμό του λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Οι πρώτες φωτογραφίες από τα συντρίμμια του μονοκινητήριου αεροσκάφους που αγνοούνταν τις τελευταίες ημέρες και στο οποίο επέβαινε ο 62χρονος άνδρας από τη Δράμα, δόθηκαν στη δημοσιότητα.

 

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν από ελικόπτερο σε δύσβατο και ψηλό σημείο στο Μαυροβούνι.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η επιχείρηση ανάσυρσης του πιλότου, χωρίς τις αισθήσεις του, ολοκληρώθηκε το απόγευμα.

Ο χειριστής είχε πετάξει με το μονοκινητήριό του μέχρι τη Θήβα για να μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει στον Μαραθώνιο.

Εντούτοις, στην επιστροφή από τη Θήβα στη Δράμα το αεροσκάφος εξαφανίστηκε, με το τελευταίο στίγμα να δίνεται στην περιοχή Χάλκη της Λάρισας, οπότε και ο πιλότος είχε επικοινωνία με φίλο του.

Ακολούθησαν έρευνες για τον εντοπισμό του 62χρονου, ο οποίος και εντοπίστηκε σήμερα νεκρός.