Κοινωνία

Οι φοιτητές του τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου της Δράμας αγωνίζονται να μην κλείσει η σχολή τους

Πρωτοβουλίες να μην κλείσει το τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου στη Δράμα έχουν αναλάβει οι φοιτητές της συγκεκριμένης σχολής.

Στόχος τους είναι να ενταχθεί το τμήμα στις λεγόμενες πράσινες σχολές ούτως ώστε να μπορούν οι υποψήφιοι να εισέρχονται στη σχολή χωρίς να παίρνουν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Το τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου είναι αδύνατον να ενταχθεί στο Διεθνές Πανεπιστήμιο στο οποίο θα ενταχθούν, σύμφωνα με ειλημμένη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, οι σχολές Δασοπονίας και Οινολογίας της Δράμας.

Ο εκπρόσωπος των φοιτητών του τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου Δράμας Ηρακλής Παπακώστας στο στούντιο του ALPHA NEWS 95,5

Σε συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ο εκπρόσωπος των φοιτητών του τμήματος Ηρακλής Παπακώστας ανέφερε ότι ήδη συναντήθηκαν με τους βουλευτές του νομού και αυτοδιοικητικούς παράγοντες και πως ο επόμενος στόχος είναι να μπορέσουν να μιλήσουν οι ίδιοι οι φοιτητές μέσα στη βουλή και να καταθέσουν τα επιχειρήματα τους υπέρ της συνέχισης λειτουργίας του τμήματος τους.

Αυτή την χρονική περίοδο στο τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου φοιτούν περίπου 90 “ενεργοί” φοιτητές.

Αν σταματήσει την λειτουργία του το τμήμα, τότε – πέρα από πλήγμα στην τοπική κοινωνία – δυστυχώς θα σταματήσει και η ειδικότητα της “Αρχιτεκτονικής Τοπίου” στη χώρα μας, δεδομένου οτι το συγκεκριμένο τμήμα είναι το μοναδικό στην Ελλάδα.

Μάλιστα οι φοιτητές είναι αντίθετοι στην συγχώνευση του σε άλλο τμήμα του ΤΕΙ Σερρών – όπως έχει προταθεί – δεδομένου ότι δεν πρόκειται για το ίδιο αντικείμενο.

Ακούστε παρακάτω τη συνέντευξη του Ηρακλή Παπακώστα

https://www.youtube.com/watch?v=EjmUx-C3GwE