Πολιτισμός

Ονειρούπολη Δράμας: 4 μεγάλες συναυλίες κάθε Πέμπτη – Συνέντευξη του Μ. Τάσσου

Με εντατικούς ρυθμούς εργάζονται τα συνεργεία του Δήμου Δράμας προκειμένου η Ονειρούπολη να είναι έτοιμη στις 4 Δεκεμβρίου, να υποδεχτεί χιλιάδες επισκέπτες και να τους ταξιδέψει στον χώρο του παραμυθιού των Χριστουγέννων.

Αφιερωμένη στην Ειρήνη η φετινή Ονειρούπολη

Σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Τάσσου ανέφερε  ότι η φετινή Ονειρούπολη θα είναι αφιερωμένη στην ειρήνη μετά από πρόταση του κ. Μλεκάνη και πάνω σε αυτή τη θεματική, διαμορφώνονται οι χώροι αλλά και οι δράσεις του φετινού θεσμού.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώνεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν.

Τέσσερις μεγάλες συναυλίες

Συνολικά, οι συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα πανελλαδικού επιπέδου, θα είναι 4 και θα διεξάγονται κάθε Πέμπτη, προκειμένου να τονωθεί με αυτόν τον τρόπο η τοπική αγορά.

Τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα έρθουν στη Δράμα, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν δύο παιδικά θέατρα, ενώ το υπόλοιπο πρόγραμμα θα γεμίσει με τοπικά σχήματα και καλλιτέχνες.

100 χιλιάδες ευρώ το κέρδος του Δήμου από τα παιχνίδια

Έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την εγκατάσταση εντός του θεματικού πάρκου, των παιχνιδιών ενώ φέτος το ποσό το οποίο θα λάβει ο Δήμος Δράμας από τους επιχειρηματίες των παιχνιδιών, θα ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ.

«Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της ασφάλειας των επισκεπτών και στην κατεύθυνση αυτή έχω μιλήσει με όλους του επιχειρηματίες που θα στήσουν παιχνίδια στην Ονειρούπολη και τους έχω επιστήσει την προσοχή τους» ανέφερε ο κ. Τάσσου στον ALPHA NEWS 95,5.

Η Ονειρούπολη θα είναι και φέτος «στημένη» στον δημοτικό κήπο και την κεντρική πλατεία της πόλης.

Συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο για την τόνωση της αγοράς

Όπως ανέφερε ο κ. Τάσσου, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο θα δοθεί έμφαση στην ανάδειξη, μέσω της Ονειρούπολης, του κέντρου της Δράμας, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας στην αγορά.

Φέτος, επανέρχεται το παγοδρόμιο στην πλατεία Ελευθερίας ενώ η αφετηρία του τρένου, μεταφέρεται σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Στην κατεύθυνση ανάδειξης της τοπικής αγοράς κινείται και ο στολισμός των χώρων.

Εξοικονόμηση ενέργειας με ήπιους τρόπους

Όσο δε για το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας ο κ. Τάσσου  σημείωσε ότι θα αντιμετωπιστεί με ήπιους τρόπους.

Ο χριστουγεννιάτικος φωτισμός θα διακόπτεται το βράδυ, μετά το κλείσιμο του θεματικού πάρκου της Ονειρούπολης ενώ ήδη ο Δήμος Δράμας πρόκειται να προμηθευτεί λαμπάκια led τα οποία θα τοποθετηθούν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.