Πολιτισμός

Ονειρούπολη: Ευχές για επιτυχία αλλά και αντιδράσεις για την επιλογή του ράπερ Ivan Greko

Με ευχές για καλή επιτυχία αλλά και έντονες αντιδράσεις για την επιλογή του καλλιτέχνη που ανοίγει την αυλαία της μεγάλης χριστουγεννιάτικης γιορτής της Δράμας, ξεκινά φέτος η Ονειρούπολη.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εκφράζουν την αντίθεση τους στην επιλογή του  ανερχόμενου ράπερ Ivan greko με βασικό τους επιχείρημα ότι μέσα από τα τραγούδια του εξυμνεί τα ναρκωτικά, την βία, την ανισότητα και αντιμετωπίζει την γυναίκα ως σκεύος ηδονής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, η επιλογή του συγκεκριμένου καλλιτέχνη δεν συνάδει με μια χριστουγεννιάτικη γιορτή όπως αυτή της Ονειρούπολης που απευθύνεται ως επί το πλείστον σε παιδιά.

Κυριάκος Χαρακίδης: Χειρότερη επιλογή για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της σημερινής έναρξης δεν μπορούσε να υπάρξει

 Καλή επιτυχία στην Ονειρούπολη !!!

Παρά το πολύ κακό ξεκίνημα !!!

Ξεκινάει σήμερα η (κάποτε) μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή !

Η Ονειρούπολη !

Καλή επιτυχία να έχει η γιορτή της Δράμας μας !!!

Δυστυχώς, πολύ κακό το ξεκίνημα

.Κάθε καλλιτέχνης έχει τον δικό του τρόπο να εκφράζεται και όσοι θέλουν να τον ακούσουν πηγαίνουν στα στέκια όπου εκφράζει τις καλλιτεχνικές δημιουργίες του.

Ο Δήμος Δράμας, όμως, που προσκαλεί γονείς με τα παιδιά τους για να ακούσουν τους καλλιτέχνες που πληρώνονται από τους δημότες για να πλαισιώσουν καλλιτεχνικά τη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή, οφείλει να σέβεται το Πνεύμα των Χριστουγέννων.

Η Ονειρούπολη της Δράμας, το χωριό του Αη Βασίλη, δεν μπορεί να μην βάζει περιορισμούς. Δεν μπορεί να επιτρέπει να ακούγεται κάθε απαράδεκτο και ανάρμοστο στο Πνεύμα των Χριστουγέννων μήνυμα.

Λέμε όχι στα ναρκωτικά, όχι στη βία, όχι στην εκμετάλλευση.

Ναι στην ισότητα.

Διαφυλάσσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Στέλνουμε μήνυμα αγάπης, ισότητας, αδελφοσύνης, αλληλεγγύης.

Δυστυχώς, το σημερινό πρόγραμμα είναι η μεγαλύτερη δυσφήμηση της Ονειρούπολης.

Αλέξης Τσιαμπούσης: Εμπρός για μια Δράμα Μεντεγίν

Ξεκινάει η Ονειρουπολη σήμερα και αυτό είναι βέβαια ένα καλό νέο. Ελπίζουμε να κυλήσουν όλα ομαλά και να τονωθει και η τοπική οικονομία.

Από χθες με ρωτάει κόσμος αν μπορεί να μπαίνει στο χώρο της εκδήλωσης και με ποιο τρόπο (αν θα είναι περιφραγμενο,αν θα γίνεται έλεγχος μια φορά κτλ). Ομολογώ ότι από το δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής δεν το κατάλαβα ούτε εγώ.

Επίσης, σήμερα, από το πρωί έχω δεχθεί 3-4 οχλησεις για την ποιότητα του καλλιτέχνη που επιλέχθηκε να κάνει την έναρξη. Και παρόλο που πιστεύω ότι η τέχνη δεν πρέπει να λογοκρίνεται, η επιλογή ενός τράπερ, που εξυμνεί τα ναρκωτικά και αντιμετωπίζει τη γυναίκα ως σκεύος ηδονής, για την έναρξη μιας γιορτής που απευθύνεται σε παιδιά, είναι τουλάχιστον άτυχη, για να μην πω ντροπιαστική.

Εμπρός για μια Δράμα Μεντεγιν και καλές γιορτές κύριε Μαμσακο!

Στέργιος Ηλιόπουλος: Ο Δήμαρχος Δράμας οφείλει να ακυρώσει τη σημερινή συναυλία
Ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος οφείλει να ακυρώσει τη σημερινή συναυλία…
Πιστεύω πως δεν έχει γνώση της “ποιότητας” του “καλλιτέχνη”…
Αν όμως μετά από την καταγγελία γίνει η συναυλία τότε θα είναι συνένοχος …