Ενδιαφέροντα

Ουσιαστική ενημέρωση για την προστασία απο την παραπληροφόρηση στην ημερίδα για τον Περιφερειακό Τύπο στη Δράμα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα το πρωί η ημερίδα για τον Περιφερειακό Τύπο και την προστασία των πολιτών από την παραπληροφόρηση, στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Δράμας.

Τις εργασίες της ημερίδας χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Στέφανος Γεωργιάδης ενώ κεντρικοί ομιλητές ήταν η Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Σάγια Τσαουσίδου, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΔΠΘ Άλκης Δερβιτσιώτης, ο Επίκουρος καθηγητής Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Γρηγόρης Μιχαηλίδης.

Στην ημερίδα, ο Manager and CEO DENN Θωμάς Μπουντουρίδης, παρουσίασε μία πρωτοποριακή ψηφιακή εφαρμογή με την οποία μπορούν να εντοπιστούν τα fake news.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Δραμινός Δημοσιογράφος και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Σπύρος Λάτσας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Δράμας και την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

Στην ημερίδα τέθηκαν ουσιαστικά θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία των δημοσιογράφων αλλά και των πολιτών από την παραπληροφόρηση, η οποία αποτελεί ένα αρνητικό φαινόμενο των ημερών μας και κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις για τους τρόπους και τις μεθόδους που μπορεί να χρησιμοποιηθούν στην κατεύθυνση καταπολέμησης του.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκτός των άλλων οι Δήμαρχοι Δράμας και Δοξάτου Γιώργος Παπαδόπουλος και Γιώργος Βογιατζής, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δράμας Τάσος Νικολαίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Αλέξης Παναγιωτίδης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δράμας Γιάννης Τσακίρης, ο γεν γραμματέας του Επιμελητηρίου Χρήστος Γκαγκάνης
Οι τρείς κεντρικοί ομιλητές της ημερίδας: η Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Σάγια Τσαουσίδου, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΔΠΘ Άλκης Δερβιτσιώτης(στο βήμα), ο Επίκουρος καθηγητής Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Γρηγόρης Μιχαηλίδης.

Στο βήμα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης