Κοινωνία

Ο Δήμαρχος Δράμας στον ALPHA NEWS 95,5

Χριστόδουλος Μαμσάκος για ανακύκλωση: Παρά τα προβλήματα είμαστε σε καλό δρόμο

“Περιμένουμε να ανοίξει η πρόσκληση από τη διαχειριστική αρχή για να καταθέσουμε πρόταση για αναβάθμιση του συγκεκριμένου χώρου” ανέφερε ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος σε συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 απαντώντας στην Αυτοδιοίκηση Πολιτών περί της αρνητικής κατάστασης που επικρατεί στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών.

Αυτοδιοίκηση Πολιτών: Τίποτε δεν έχει διορθωθεί παρά τα πρόστιμα

Ως γνωστόν η δημοτική παράταξη «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» με ανακοίνωση της ενημερώνει ότι στελέχη της επισκέφτηκαν  για άλλη μία φορά το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών και εντόπισαν ότι συνεχίζεται η εναπόθεση των ανακυκλώσιμων υλικών σε μη στεγασμένο χώρο.

Τίποτε δεν έχει διορθωθεί αναφέρει η «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» παρά το γεγονός ότι έχουν επιβληθεί ήδη 3 διοικητικά πρόστιμα λόγω μη τήρησης των περιβαλλοντικών όρων, δημοσιεύοντας μάλιστα και φωτογραφίες από τους χώρους.

Τέτοιες αναρτήσεις, σαν της Αυτοδιοίκησης Πολιτών δημιουργούν προβλήματα αντί να τα λύνουν

Ο κ. Μαμσάκος τόνισε ότι ο συγκεκριμένος χώρος παρελήφθη πριν από 10 χρόνια, σε όχι πολύ καλή κατάσταση, με χώρους άνευ στεγάστρων, χωρίς αντίστοιχες ταινίες κ.τ.λ.

“Παρά ταύτα όμως είμαστε σε καλό δρόμο” ανέφερε και  σημείωσε ότι από τα στοιχεία της ΔΙΑΑΜΑΘ προκύπτει πως ο νομός Δράμας βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο όσον αφορά την ανακύκλωση παρά το γεγονός ότι χρειάζεται περισσότερη προσοχή από τους Δραμινούς όσον αφορά τον διαχωρισμό των σκουπιδιών, στους κάδους απορριμμάτων.

Ανέφερε δε ότι τέτοιες αναρτήσεις, σαν της Αυτοδιοίκησης Πολιτών δημιουργούν προβλήματα στην λειτουργία του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών αντί να τα λύνουν.

 

Επιλέξαμε την καλύτερη και φθηνότερη λύση –  Με τα ίδια χρήματα θα αγοράσουμε 24 κάδους αντί για δύο

Ο Δήμαρχος Δράμας στη συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 μίλησε και για την καταγγελία της δημοτικής παράταξης “Πόλη και Ζωή” εναντίον της Δημοτικής Αρχής για “προκλητική εμμονή να προμηθευτεί συγκεκριμένους βυθιζόμενους κάδους και όχι κάποιους άλλους που αποδεδειγμένα είναι καλύτεροι”.

“Επιλέξαμε την καλύτερη και φθηνότερη λύση” σημείωσε ο κ. Μαμσάκος και ανέφερε πως με τα χρήματα με τα οποία θα αγόραζαν δύο (2) κάδους από αυτούς που προτείνει η αντιπολίτευση, θα αγοραστούν εικοσιτέσσερις (24) για να καλύψουν ολόκληρη την περιοχή.

Όσο δε για το αν είναι καλοί ή όχι ο κ. Μαμσάκος απάντησε: “τέτοιοι κάδοι χρησιμοποιούνται σε όλη την Ευρώπη και δεν έχουν πάθει τίποτε. Γιατί να χαλάσουν στη Δράμα; Κάποιοι ίσως αποσκοπούν σε άλλα πράγματα” σημείωσε με νόημα.

Παρακολουθείστε την συνέντευξη του Δημάρχου Δράμας στην πρωινής εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 μέσα από την σελίδα του ραδιοφώνου στο fb:

https://www.facebook.com/alphanews.dramas.73?__tn__=lCH-R&eid=ARDI_CiMDffUBo1Jc6uYHcZrpFTzN7cGfSAoyczq6ShKf86CCB1TLiTlEnca39MVzlJ6MnDKP-ZzpdX5&hc_ref=ARQFNjsQ_cXIo3Nt3y-bi_-4yDRnYZlmArjryCarBqUwFOgg3dZw_Yc_5x24Ul8SsgM&__xts__[0]=68.ARC18O_aHxhl-P6Ghe6T7uQszMH0ajnkJV8VSYYUSvXnDw8gNHKRPRGDlZaR5JbrzP91tZ_SHwaj2cgZw8hMz9nLP_mHfkFrEKbEWUwtWurKmVVBeD3QoPXVc_15TVMzOSpiPuozq-Mg0faNZyQkA7GVLZefWxJQ8IKiLI-lboeCwnYHEIasbGypY8T7_rVjHtVjylWMNudf9rLoeWykwFuUIm5G1HDI8wer6Sv_KhO08Ev39xdGEyuBTwEaEP3oZuLHRGY6RcbouLvgrqEB13L5bbM5pNaQyNckGunsPHlk7KVccW2faJyb7mlkBYrt1FYboIrxlrLhdw_lVyEr78n6Rx8o3jACwuQvlIAmBpwEPZc5Uuxu5SV6TDeeZXXvQV_n4EHB149dmHCUQZAfAx1tMaOKw0bLgYoNVzE6iK0oflo