Πολιτική

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Δράμας, απαντά στον βουλευτή Δράμας Ν.Δ. Κωνσταντίνο Μπλούχο

Στον βουλευτή Δράμας Ν.Δ. Κωνσταντίνο Μπλούχο απαντά με ανακοίνωση του στα ΜΜΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Δράμας, Γιάννης Παπαδόπουλος.

Ο βουλευτής με άρθρο του παρενέβη και έδωσε απαντήσεις σε όσους το προηγούμενο χρονικό διάστημα εξέφρασαν δημοσίως είτε επιφυλάξεις για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας και κατ επέκταση η κυβέρνηση είτε διαμαρτυρίες για ελλείψεις υλικών, προσωπικού και παραλήψεις όσον αφορά το Εθνικό Σύστημα Υγείας στο νομό μας.

Η απάντηση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Δράμας

Τελικά οι ήρωες έκαναν επαναστατική γυμναστική;

Αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε άρθρο του Βουλευτή της ΝΔ, κ. Μπλούχο, που με μεγάλη ευκολία απάντησε στους εργαζόμενους ότι «όχι ανιδιοτελώς, προέταξαν ένα φρόνημα επαναστατικής γυμναστικής και υπεραντιδραστικότητας, φανερώνοντας αδικαιολόγητο πανικό και φοβική προσέγγιση, και αν οι εργαζόμενοι, έχουν την υπόνοια, ή γνωρίζουν βάσιμα για ενδεχόμενη ανεπάρκεια, οφείλουν, για να διασφαλίσουν την υγεία των συναδέλφων τους και πρωτίστως των ασθενών, να προβούν σε όχληση της Διοίκησης κατά πρώτον! Αυτό θα οδηγούσε στην εξασφάλισή τους, χωρίς διασπορά πανικού ή διάχυση fake news για λόγους μικροπολιτικούς, ή εντυπωσιασμού, ή για κάποια ιδιοτελή κίνητρα».

Αφού πρώτα μας χειροκρότησαν τώρα μας λένε ψεύτες με ιδιοτελή κίνητρα.

Σας κάνουμε λοιπόν γνωστό κ. Μπλούχο, oτι και συνάντηση ζητήσαμε με την διοίκηση  και έγγραφα αποστείλαμε για να αναδείξουμε τις ελλείψεις σε μέτρα ατομικής προστασίας κι ενώ ζητούσαμε επίμονα συνάντηση αυτό δεν έγινε δεκτό. Μόνο έπειτα από πίεση συναντηθήκαμε τελικά με τη διοίκηση στην πιάτσα των ταξί για πέντε λεπτά .

Είναι ψέματα κ Βουλευτή, ότι για μια εβδομάδα είχαμε 730 μάσκες μιας χρήσης για 500 εργαζόμενους; Ότι δόθηκαν μόνο στα ΤΕΠ, παθολογία και covid 19;

Ότι με παρέμβαση του Σωματείου δόθηκαν στολές;

Σε ένα νοσοκομείο που υπηρετούν το 50 % των γιατρών που προβλέπεται στον οργανισμό,  με μειωμένο   νοσηλευτικό, παραϊατρικό και τεχνικό προσωπικό, οι προσλήψεις νοσηλευτών με 24μηνη σύμβαση και μόλις 1 γιατρού με 4μηνη σύμβαση, αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό!!

Είχαμε ένα ανοχύρωτο σύστημα υγείας,  όπως και ο ίδιος παραδέχεστε, με  ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων. Η σημερινή κυβέρνηση, που κι εσείς  υπηρετείτε, έχει μερίδιο ευθύνης για τις συγχωνεύσεις κλινικών και το κλείσιμο Νοσοκομείων, για τη μείωση της  χρηματοδότησης, που  ακόμα και τώρα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Η κυβέρνηση σας δεν  προχώρησε πριν την πανδημία σε ιδιωτικοποίηση Νοσοκομείων, όπως το γειτονικό  νοσοκομείο της Κομοτηνής;

Το να κουνάτε το δάχτυλο στους εργαζόμενους γιατί ζητάμε τα αυτονόητα για την ενίσχυση του συστήματος υγείας, που γνωρίζετε καλά αφού μέχρι πρότινος το υπηρετούσατε, είναι παραπάνω από προκλητικό.

Είναι για λόγους μικροπολιτικούς το αίτημα μας  για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα;

Προκαλεί “εντυπωσιασμό”, ότι  θέλουμε να διασφαλίσουμε την υγεία των συναδέλφων και ασθενών ,όταν μάλιστα  είχαμε  συνάδελφο μας που νόσησε;

Είναι “ιδιοτελή κίνητρα” , ότι διεκδικούμε μόνιμες προσλήψεις σε προσωπικό;

Με βασικές ειδικότητες να λείπουν από τη ΠΕ Δράμας ,όπως Δερματολόγος ,Ενδοκρινολόγος και η ουρολογική κλινική να εφημερεύει τις μισές μέρες το μήνα;

Λέτε επίσης ότι “ανταποκρίθηκαν και προσαρμόστηκαν σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι”  και σας απαντάμε ότι οι εργαζομένοι εφάρμοσαν αυτά που η επαγγελματική  τους γνώση επιβάλλει με αυτοθυσία, χωρίς να κάνουν εκπτώσεις λόγω των σοβαρών ελλείψεων.

Τα πολύ μεγάλα κενά στο σύστημα Υγείας,  είναι αποτέλεσμα της πολιτικής υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης, της λογικής «κόστους – οφέλους» που κι εσείς υπηρετείτε και υπηρετούσαν  όλες οι κυβερνήσεις.

Είναι αναγκαίο  μπροστά στον κίνδυνο νέου κύκλου  έξαρσης της επιδημίας να παρθούν άμεσα και δραστικά μέτρα.

Τέτοια είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, το άνοιγμα όλων των κλινών ΜΕΘ που επιστημονικά είναι απαραίτητη, η 24ωρη λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο εξοπλισμός όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας με φάρμακα, υγειονομικό υλικό και είδη προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, κ.ά.

Είμαστε υγειονομικοί με μάσκα και όχι με φίμωτρο και αυτό είναι που ενοχλεί!!!

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν ΔΡΑΜΑΣ