Κοινωνία

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Δράμας συγκεντρώνει μαλλιά για τις γυναίκες που τα χάνουν απο χημειοθεραπείες

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία ανέλαβε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Δράμας, για τους καρκινοπαθείς της χώρας μας και κυρίως για τις γυναίκες που χάνουν τα μαλλιά τους από τις χημειοθεραπείες. Προχωρά  στην συγκέντρωση μαλλιών, προκειμένου να δημιουργηθούν περούκες για τα παιδιά και τις γυναίκες που χάνουν τα μαλιά τους μετά από τις θεραπείες.

Τα μαλλιά πρέπει να μην έχουν βαφτεί, να είναι χωρίς περμανάντ και ντεκαπάζ και να έχουν μήκος από 20 εκατοστά και άνω.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Δράμας, στέλνει τα μαλλιά στην Αθήνα, σε συγκεκριμένο εργαστήριο που κατασκευάζει περούκες για να ωφεληθούν γυναίκες καρκινοπαθείς.

Η πρόεδρος του Σύλλογου Καρκινοπαθών Δράμας Ευγενία Σαραφίδου ανέφερε σε συνέντευξη της στον ALPHA NEWS 95,5 ότι είναι συγκινιτική η ανταπόκριση των Δραμινών γυναικών και κοριτσιών στο κάλεσμα του συλλόγου και ευχαρίστησε όλες τις γυναίκες και τα κομμωτήρια της πόλης για τη συμμετοχής τους στη δράση αυτή.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στο Σύλλογο Καρκινοπαθών, στο γραφείο 110 στο ισόγειο του Διοικητηρίου Δράμας από τις  10:00 π.μ έως 12:00 μ.μ και στα τηλέφωνα: 2521351110, 6978459925, 6970124535, 6939758261.

Η κα Σαραφίδου μίλησε όμως και για την αύξηση περιστατικών καρκίνου που παρατηρείται στη Δράμα το τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά και για τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν στο μεγάλο θέμα της δημιουργίας και λειτουργίας στο Νοσοκομείο Δράμας, Ογκολογικού τμήματος.