Ενδιαφέροντα

Πάνος Ιωαννίδης: η πτώση του τουρισμού επιφέρει πλήγματα στην αγορά του αυτοκινήτου

Την εκτίμηση ότι η διαφαινόμενη πτώση της φετινής τουριστικής κίνησης στη χώρας μας θα επιφέρει μεγάλα πλήγματα και στην αγορά του αυτοκινήτου γενικότερα, εξέφρασε σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της γνωστής εταιρείας ΑΦΟΙ ΙΩΑΝΝΙΔΗ Α.Ε., Πάνος Ιωαννίδης.

Χιλιάδες τουριστικές επιχειρήσεις δεν θα ανανεώσουν τον στόλο των αυτοκινήτων τους

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού δεν θα ανανεώσουν φέτος τον στόλο των οχημάτων τους και δεν θα προχωρήσουν σε αγορές χιλιάδων αυτοκινήτων.

“Το πλήγμα θα είναι μεγάλο για τον κλάδο μας”, ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης προσθέτοντας ότι  την περίοδο αυτή, οι επιχειρήσεις του χώρου κατέβαλλαν σημαντικές προσπάθειες επανάκαμψης, μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη 10ετία κρίσης, η οποία στοίχισε τεράστιες απώλειες.

Οι πωλήσεις μεταχειρισμένων και καινούριων πάντα “πηγαίνουν μαζί”

Ο κ. Ιωαννίδης σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις που θέλουν αύξηση των πωλήσεων μεταχειρισμένων έναντι των καινούριων, ανέφερε ότι οι πωλήσεις μεταχειρισμένων και καινούριων αυτοκινήτων πάντα “πηγαίνουν μαζί” και ποτέ μέχρι σήμερα δεν παρατηρήθηκαν μεγάλες διαφορές στις πωλήσεις.

Η πτώση στις τιμές καυσίμων μπορεί να βοηθήσει αρκεί να μην είναι πρόσκαιρη

Έκρινε δε, ότι η πτώση των τιμών στα καύσιμα θα μπορούσε να επιφέρει αύξηση πωλήσεων, με βασική προϋπόθεση όμως η πτώση αυτή να μην είναι πρόσκαιρη αλλά να παρουσιάζει στοιχεία μονιμότητας.

Στην συνέντευξη του  στον ALPHA NEWS 95,5 πέρασε το αισιόδοξο μήνυμα ότι παρά τις μεγάλες αντιξοότητες και τις δυσμενείς συνθήκες της περιόδου αυτής, οι επιχειρήσεις του χώρου, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, για το συμφέρον τόσο των καταναλωτών όσο και των χιλιάδων εργαζομένων αλλά και επιχειρηματιών στον κλάδο του αυτοκινήτου.

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη του υπεύθυνου μάρκετινγκ Πάνου Ιωαννίδη στον ALPHA NEWS 95,5:

ALPHA NEWS 95,5