Life

“Αυτοδιοίκηση Πολιτών”: πρόταση για απαγόρευση αυτοκινήτων στην ανάπλαση το καλοκαίρι

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση καταθέτει η δημοτική παράταξη “Αυτοδιοίκηση Πολιτών”. Προτείνει, η οδός Χελμού-γνωστή στη Δράμα ως “ανάπλαση”- να “κλείνει” για τα οχήματα τις απογευματινές και βραδινές ώρες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να χρησιμοποιείται μόνο από τους πεζούς, χωρίς τους κινδύνους που δημιουργεί η κίνηση των οχημάτων.

Η πρόταση αυτή, που είχε τεθεί ξανά στο δημοτικό συμβούλιο πριν δύο χρόνια, γίνεται γιατί τους καλοκαιρινούς μήνες η κίνηση στην συγκεκριμένη περιοχή είναι εξαιρετικά αυξημένη.

 Η ανακοίνωση της παράταξης Αυτοδιοίκηση Πολιτών

Πριν από 2 χρόνια είχαμε προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο την απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Χελμού (Ανάπλαση) από την διασταύρωση με την οδό Βεργίνας (Ωδείο)  έως τη διασταύρωση με την οδό Φιλίππου (Φουσκωτό), για το χρονικό διάστημα από την 1 Μαΐου έως και την 30 Σεπτεμβρίου για τις ώρες 16:00 έως 05:00 της επομένης ημέρας.

Ο λόγος που το κάναμε είναι γιατί ο χώρος πλέον χρησιμοποιείται από μεγάλη μερίδα των Δραμινών πολιτών για περπάτημα,τρέξιμο και ποδήλατο.

Η κοινή χρήση με τα αυτοκίνητα εγκυμονεί κινδύνους ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά..

Πρόβλημα με την κυκλοφορία δεν πρόκειται να υπάρξει γιατί υπάρχει διέλευση των οχημάτων μέσω της 1ης Ιουλίου ή της Φιλίππου..

Ξαναφέρνουμε την πρόταση και ελπίζουμε αυτή τη φορά  να βρούμε ευήκοα ώτα!!!