Sports

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο παλαίμαχος άσος της Δόξας Δράμας, Λάμπης Κουϊρουκίδης

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 91 ετών, ο θρύλος  της Δόξας και του ΠΑΟΚ, Λάμπης Κουϊρουκίδης

Ένας από τους παίκτες-θρύλους των «Μαυραετών» και του ΠΑΟΚ, ο Λάμπης Κουϊρουκίδης έφυγε από την ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Ο Κουιρουκίδης είχε γεννηθεί στις 22 Δεκεμβρίου 1930, στους Σιταγρούς Δράμας, τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυση του ΠΑΟΚ κι ήταν ο μεγαλύτερος εν ζωή βετεράνος ποδοσφαιριστής του συλλόγου της Θεσσαλονίκης.

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Δράμα με την τοπική Δόξα, ενώ μετακόμισε στον ΠΑΟΚ το 1953. Συγκρότησε μαζί με τους Γιεντζή και Παπαδάκη μία εξαιρετική τριπλέτα η οποία έμεινε ονομαστή για την επιθετική της αποτελεσματικότητα με την πάροδο των χρόνων.

Ο Λαμπης Κουιρουκίδης σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 1960 λόγω διαδοχικών τραυματισμών, αλλά έμεινε στην ιστορία του ΠΑΟΚ για την τεράστια προσφορά του στην ομάδα σε αυτά τα επτά χρόνια της παρουσίας του.

Από τον ΠΑΟΚ τιμήθηκε στις 24 Νοεμβρίου του 2013, όπου ο αείμνηστος, ολυμπιονίκης της πάλης Παναγιώτης Ποικιλίδης μέλος του Δ.Σ της ΠΑΕ τότε, του απένειμε τη σχετική διάκριση.

Έξι χρόνια αργότερα στις 21 Απριλίου του 2019, ήταν αυτός που με την είσοδο του στο γήπεδο της Τούμπας «έδωσε το σύνθημα» για να ξεκινήσει η λαμπρή γιορτή για την κατάκτηση του αήττητου νταμπλ από τον ΠΑΟΚ.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΜΠΗ ΚΟΥΙΡΟΥΚΙΔΗ

Η ΠΑΕ Δόξα Δράμας εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Λάμπη Κουιρουκίδη για το θάνατο του.

Γεννηθείς στους Σιταγρούς Δράμας το Δεκέμβριο του 1930, ο Λάμπης Κουιρουκίδης άφησε το στίγμα του στους “Μαυραετούς”, όπου έγινε ποδοσφαιρικά γνωστός, ξεκινώντας από την ηλικία των 16 ετών, πριν πάρει μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ το 1953.