Ενδιαφέροντα

Πανόραμα Προσοτσάνης: Το χωριό των δεκατριών κατοίκων του Μενοικίου Όρους με την αφάνταστη ομορφιά

Απ τα πιο γραφικά χωριά του νομού Δράμας είναι το Πανόραμα ή Καλαπότι, του Δήμου Προσοτσάνης.

Πετρόκτιστα σπίτια, βρύσες με παγωμένο τρεχούμενο νερό, πλατάνια που δεσπόζουν αγέρωχα στο τοπίο,  συνθέτουν μια εικόνα ειδυλλιακή με σήμα κατατεθέν, τον υπέρ αιωνόβιο  πλάτανο στην πλατεία.

Κάτω απ αυτόν βρίσκουν δροσιά το καλοκαίρι οι επισκέπτες του χωριού και γλεντούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες κάτοικοι και εκδρομείς, ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο.

Η φύση σε όλο της το μεγαλείο, μαγεύει με την αυθεντική της ομορφιά!

Ο μικρός οικισμός του Μενοικίου Όρους, χωμένος στην κυριολεξία στην αγκαλιά της φύσης, μέσα σε ένα δάσος από καστανιές και καρυδιές, κατοικείται από δεκατρείς – όλες κι όλες –  ψυχές. Απέχει 32 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νομού.

 

Ούτε λόγος για σούπερ μάρκετ ή κάποιο – παραδοσιακό έστω –  μπακάλικο – καφενείο. Ψωμί και γαλακτοκομικά προϊόντα, φέρνει  στους κατοίκους, ο φούρναρης του διπλανού χωριού, αν και πλέον προμηθεύονται τα είδη πρώτης ανάγκης σε μεγάλες ποσότητες, έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

Εάν προκύψει κάποια ανάγκη την καλύπτουν συγγενικά πρόσωπα από διπλανά χωριά ή η  πρόεδρος του χωριού Ελένη Παπαδοπούλου μαζί με τον σύζυγο της.

Η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ελένη Παπαδοπούλου

“Στόχος μας είναι να κάνουμε  το Πανόραμα τουριστικό προορισμό όπου οι επισκέπτες θα ξεκουράζονται στην δροσιά των δέντρων του και θα φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις” μας δήλωσε η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κα Παπαδοπούλου.

Σημείωσε δε ότι στις δικές της προτεραιότητες αλλά και της νέας διοίκησης στον δήμο Προσοτσάνης είναι να ολοκληρωθούν  όλες οι απαραίτητες υποδομές στο χωριό για να μπορεί να φιλοξενεί αξιοπρεπώς τους κατοίκους αλλά και τους φιλοξενούμενους του, η καλυτέρευση του οδικού δικτύου, η εγκατάσταση Ίντερνετ όπως επίσης και αναμεταδότη για την λήψη τηλεοπτικού σήματος.

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη της προέδρου της Τ.Κ. Πανοράματος Ελένης Παπαδοπούλου σπον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο

Κωνσταντίνος Χριστόπουλος

alpha-news.gr, ALPHA NEWS 95,5