Κοινωνία

Πυρκαγιά στο κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού Πλατανιάς – Δηλώσεις του Δημάρχου Παρανεστίου

Την θλίψη του για τις καταστροφές που υπέστη το κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού Πλατανιάς, μετά την πυρκαγιά της προηγούμενης Τρίτης, εξέφρασε ο Δήμαρχος Παρανεστίου Τάσος Καγιάογλου σε συνέντευξη του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5.

Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε πως πρόκειται για ένα ιστορικό κτίριο – αρχιτεκτονικό κόσμημα της περιοχής που δυστυχώς καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό.

“Πέρα από την τεράστια αρχιτεκτονική του αξία, το κτίριο αυτό αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας και  φέρνει στις μνήμες πολλών από εμάς θύμισες και μνήμες από το παρελθόν”.

Σημείωσε δε ότι ήδη από την πλευρά του Δήμου Παρανεστίου με την συνδρομή του βουλευτή Ν.Δ. Δράμας Κωνσταντίνου Μπλούχου έχει ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος με το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να περάσουν τα ιστορικά αυτά οικήματα στην αρμοδιότητα του δήμου.

“Μας είπε ο Υπουργός ότι μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση με τον δήμο, όταν τα κτίρια αυτά περάσουν στην κυριότητα του υπουργείου” τόνισε ο κ. Καγιάογλου στην συνέντευξη του και σημείωσε ότι εκτός του κτιρίου της Πλατανιάς, στον δήμο Παρανεστίου υπάρχουν τα κτίρια των σιδηροδρομικών σταθμών Νικηφόρου, Αδριανής καθώς και οι εγκαταστάσεις στο Παρανέστι.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου Αναστάσιος Καγιάογλου

“Γιατί να φτάσουμε στο σημείο αυτό;” αναρωτήθηκε ο κ. Δήμαρχος και εξέφρασε την άποψη ότι είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο, να σημειώθηκε εμπρησμός στο κτίριο της Πλατανιάς, αν και η πυροσβεστική υπηρεσία διεξάγει ήδη τις σχετικές έρευνες.

Φωτογραφίες: Γιώργος Νάτσης

alpha-news.gr, ALPHA NEWS 95,5