Κοινωνία

Παράνομη υλοτομία στη Δράμα – Δεν θα αφήσουν δέντρο για δέντρο

Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει η ανεξέλεγκτη υλοτομία σε περιοχές της Δράμας.

Οι ελλείψεις σε ξύλα και οι υψηλές τιμές που παρατηρούνται φέτος, οδηγούν πολλούς ιδιώτες στην λαθροϋλοτομία και την παράνομη ξύλευση σε ημιδασώδεις εκτάσεις, εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Δράμας

Παράνομη υλοτομία υπήρχε πάντα. Φέτος όμως άρχισαν από πολύ νωρίς τα προβλήματα λόγω των ελλείψεων σε καυσόξυλα.

Κατά μήκος του ξεροχειμάρρου Μοναστηρακίου και σε μία έκταση αρκετών στρεμμάτων με πολλά δέντρα και κυρίως μεγάλες βελανιδιές, η παράνομη υλοτομία τις τελευταίες εβδομάδες έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Περιπατητές αναφέρουν, ότι καθημερινά πολλοί ιδιώτες με αλυσοπρίονα, κόβουν ανεξέλεγκτα δέντρα, τα οποία στη συνέχεια φορτώνουν σε αγροτικά ή κλειστά φορτηγάκια και τα μεταφέρουν στα σπίτια τους.

«Αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί με τέτοιους ρυθμούς, οι παράνομοι υλοτόμοι δεν θα αφήσουν δέντρο για δέντρο και μέχρι το τέλος του Χειμώνα, η περιοχή θα αποψιλωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Ανεβαίνουν μέχρι και με ιδιωτικά αυτοκίνητα, κόβουν δέντρα, τα τεμαχίζουν και στη συνέχεια γεμίζουν τα πορτ μπαγάζ και το εσωτερικό των αυτοκινήτων τους.

Τόσο το Δασαρχείο όσο και ο Δήμος Δράμας έχουν την υποχρέωση να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να σταματήσει αυτή καταστροφική και παράνομη δράση, για το περιβάλλον και το πανέμορφο φυσικό τοπίο της Δράμας