Εκλογές 2019

Παρασκευάς Παπαδόπουλος-υποψήφιος Δήμαρχος Δοξάτου: θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για να πάμε τον δήμο μπροστά

Τελικά,  ο κύβος ερρίφθη” για τον  Παρασκευά Παπαδόπουλο.

Όχι μόνο  συμμετέχει ως υποψήφιος Δήμαρχος Δοξάτου στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά με ένα συνδυασμό “κόσμημα για την τοπική κοινωνία” όπως ο ίδιος τον χαρακτηρίζει, διεκδικεί επάξια την συμμετοχή του, στην δεύτερη Κυριακή.

Γιατί στο Δήμο Δοξάτου θα υπάρξει δεύτερη Κυριακή, δεδομένης της συμμετοχής επτά παρατάξεων στον αυτοδιοικητικό στίβο.

 “Ο κόσμος έχει βαρεθεί τα μεγάλα λόγια. Θέλει έργα από εμάς, πράξεις.”

Πράος και προσηνής ο Πάρης Παπαδόπουλος, αποφεύγει να χρησιμοποιεί στην κουβέντα μας, πομπώδεις φράσεις, κορώνες και… υποσχέσεις.

“Αυτά δεν είναι για μένα” λέει ο ίδιος και ξεκαθαρίζει πως όταν θα έρθει η ώρα της διεκδίκησης, γνωρίζει καλά τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει.

” Χρόνια τώρα ξέρω καλά πως θα διεκδικήσω αυτό που μου ανήκει. Από την εποχή που ήμουν Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δοξάτου μέχρι σήμερα, αγωνίζομαι από διάφορα μετερίζια για το καλό των συναδέλφων μου και των συμπολιτών μου. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν καλά ότι δεν χαρίζομαι σε κανέναν, όταν έχω δίκαιο. Ο κόσμος έχει βαρεθεί τα μεγάλα λόγια. Θέλει έργα από εμάς, πράξεις.”

-Δεσμεύεστε για την υλοποίηση κάποιων μεγάλων έργων στον Δήμο Δοξάτου;

-Κοιτάξτε, δεσμευόμαστε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε πηγή χρηματοδότησης, κάθε πρόγραμμα ευρωπαϊκό ή εθνικό προκειμένου, κάθε δυνατότητα για  να φτιάξουμε αυτά που θέλουμε.

Όμως είμαστε παράλληλα και ρεαλιστές. Δεν έχουμε “μαγικά ραβδιά” που θα αλλάξουν τον δήμο μας από τη μια μέρα στην άλλη. Ούτε μπορούμε να αλλάξουμε τους νόμους αυτής της χώρας ή να ψηφίσουμε άλλους, για να προχωρήσουμε αυτά που έχουμε στο πρόγραμμα μας.

Εμείς θέλουμε να λέμε αλήθειες στους συμπολίτες μας και όχι να τους χαϊδεύουμε τα αυτιά, για να μας ψηφίσουν

“Δεν έχω εξαρτήσεις και βαρίδια, δεν φοβάμαι να έρθω σε ρήξη με συμφέροντα”

Από τα “αγαπημένα παιδιά” της περιοχής,  χωρίς την αλαζονεία που συχνά βλέπουμε στους επικεφαλής παρατάξεων και συνδυασμών,  δηλώνει πως η υποψηφιότητα του όχι μόνο δεν το κάνει “ανώτερο” από την υπόλοιπη ομάδα αλλά ίσα ίσα, του προσθέτει πολλές ευθύνες για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διαχειριστεί αυτόν τον δύσκολο προεκλογικό αγώνα.

” Για μένα είναι μεγάλη ευθύνη αλλά και  χαρά να είμαι επικεφαλής μιας κίνησης πολιτών με κοινό παρονομαστή την αγάπη  για τον τόπο μας. Πρόκειται για πολίτες από όλους τους χώρους, νέους στην ηλικία αλλά και τις εμπειρίες , μεγαλύτερους, περισσότερο έμπειρους, πολίτες που “έχουν κολλήσει ένσημα στην προσφορά, στην εργασία, στον συνδικαλισμό” τονίζει χαρακτηριστικά.

“Δεν έχω εξαρτήσεις και βαρίδια, δεν είμαι ο άνθρωπος που βλέπει τη θέση του δημάρχου ως το πρώτο βήμα μιας πολιτικής καριέρας, δεν φοβάμαι να έρθω σε ρήξη με συμφέροντα¨ σημειώνει ο Πάρης Παπαδόπουλος δίνοντας έτσι το στίγμα της πολιτικής του φιλοσοφίας.

-Επιδιώξατε την στήριξη κάποιου κόμματος;

Όχι. Συνειδητά όχι. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην εμπλοκή των κομμάτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο ρόλος των κομμάτων είναι πολύ σημαντικός στην δημοκρατία μας αλλά όχι στην κατεύθυνση των “στηρίξεων” και των “χρισμάτων” προς υποψηφίους σε δημοτικές εκλογές.

“Πρωτίστως μας ενδιαφέρει να ζουν οι συμπολίτες μας σε έναν σύγχρονο δήμο”

” Στόχος μας είναι πρωτίστως, η καθημερινότητα των πολιτών μας. Καλά είναι τα μεγάλα έργα – και θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τον τόπο μας μέσα από την δημιουργία ουσιαστικών υποδομών και όχι έργων βιτρίνας  –  αλλά πρώτα πρώτα  μας ενδιαφέρει να ζουν οι συμπολίτες μας σε έναν σύγχρονο δήμο που δεν θα υστερεί  σε τίποτε από άλλους”.

Δεν θέλουν όλα, εκατομμύρια για να γίνουν.

Υπάρχουν πράγματα απλά, χωρίς ιδιαίτερο κόστος που μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητα του πολίτη. Ένα παράδειγμα μόνο θα αναφέρω: τις νέες τεχνολογίες που πρέπει να ενταχθούν στην καθημερινή εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά και καινοτόμες εφαρμογές που βλέπουμε σε άλλους δήμους και οι οποίες διευκολύνουν αφάνταστα τους πολίτες.

“Ναι στις συνεργασίες – Όχι στη Διαπλοκή”

Ο Παρασκευάς Παπαδόπουλος τόνισε ότι την ερχόμενη τετραετία ο Δήμος Δοξάτου έχει την ανάγκη ευρύτερων συνεργασιών στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες υλοποίησης ενός συνολικού σχεδίου ανάπτυξης της περιοχής και δεσμεύτηκε ότι η παράταξη του και ο ίδιος προσωπικά θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση αυτή για το καλό του τόπου.

” Υπό όρους όμως και βάση προγραμματικών συμφωνιών” ξεκαθαρίζει και δηλώνει ότι θα βρεθεί απέναντι σε οποιαδήποτε κίνηση διαπλοκής

Ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε από τους συνδημότες του, η ψήφος τους στις εκλογές του ερχόμενου Μάη να είναι ώριμη επιλογή αλλαγής και όχι ψήφος διαμαρτυρίας στην υφιστάμενη δημοτική αρχή.

“Δεν είναι τυχαία η ονομασία της παράταξης μας: Πορεία Ελπίδας για την Αλλαγή.

Περιέχει δύο πολύ σημαντικές λέξεις για την περιοχή μας: την Ελπίδα όλων μας για κάτι καλύτερο και την ανάγκη Αλλαγής μιας μίζερης κατάστασης, που καμιά σχέση δεν έχει με τον γενναιόδωρο και υπερήφανο τόπο μας”.

Ο Παρασκευάς Παπαδόπουλος είναι Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών – Μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Αρτοποιών ενώ διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δοξάτου

Σύντροφος και συνοδοιπόρος στη ζωή του, η Ενρίκα Παπαδοπούλου, με την οποία ζουν εδώ και πολλά χρόνια στον Άγιο Αθανάσιο

alpha-news.gr