Κοινωνία

Πέμπτη 16 Μαΐου: 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Δράμας

Το Σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο της Δράμας συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία,  την Πέμπτη 16 Μαΐου.

Την απεργία έχει προκηρύξει  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, διαμαρτυρόμενη για τα άλυτα προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

Οι εκπρόσωποι του σωματείου της Δράμας αλλά και της Ομοσπονδίας καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε προσλήψεις για την ενίσχυση του προσωπικού και να αυξήσει τα κονδύλια για τη βελτίωση υποδομών και προμήθειας τεχνικού υλικού και μηχανημάτων, καθώς – όπως αναφέρουν – η χρηματοδότηση έχει περιοριστεί τα τελευταία χρόνια

Πιο συγκεκριμένα τα αιτήματα των εργαζομένων είναι:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – μονιμοποίηση όλων των επικουρικών – συμβασιούχων συναδέλφων με μόνιμη εργασία και πλήρη δικαιώματα
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας – Ανάκτηση όλων των απωλειών – Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού – Κανείς κάτω από 751€ κατώτερο βασικό μισθό.
  • Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος. Ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Λήψη αναγκαίων μέτρων για προστασία υγείας και ασφάλειας – Πρόσληψη μόνιμων Γιατρών Εργασίας – Τεχνικών Ασφαλείας.
  • Πλήρη, επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας – πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό – Ανάκληση της ιδιωτικοποίησης και συγχώνευσης υπηρεσιών των νοσοκομείων.