Κοινωνία

Πρόταση για τουριστικό τρένο το Σαββατοκύριακο που θα διέρχεται από Δράμα – Ξάνθη – Κομοτηνή

Την προοπτική της λειτουργίας ενός δρομολογίου τουριστικού τρένου το Σαββατοκύριακου, που θα διέρχεται από τις πόλεις της Δράμας, Ξάνθης, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης, πρότεινε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων της Ξάνθης,  Γιάννης Ιερόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Δεν είναι δυνατόν μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα της νέας χάραξης, η παλιά γραμμή να είναι ανενεργή επειδή έχει κριθεί από τους Ιταλούς διαχειριστές του ΟΣΕ, ως μη κερδοφόρος, αν και επιδοτείται», υποστήριξε ο κ. Ιερόπουλος.

Επί πλέον ο κ. Ιερόπουλος κάλεσε τους Βουλευτές των κομμάτων της ΑΜ-Θ, αλλά και τον Περιφερειάρχη, να πιέσουν την πολιτεία για την δρομολόγηση αυτού του τουριστικού τρένου και για τον λόγο πως  υπάρχει ρεύμα εναλλακτικών τουριστών λόγου χάρη στο Νέστο, οι οποίοι θέλουν να επισκέπτονται το σημείο, ενισχύοντας και τις επιχειρήσεις της περιοχής. Τέλος δήλωσε πως μαζί με τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς θα επικαιροποιήσουν σχετική πρόταση που έχουν υποβάλλει στην Περιφέρεια.

Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του στην ΕΡΤ για το ίδιο θέμα και του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Κώστα Κουρτίδη, ο οποίος ανέφερε πως «Το υπάρχον σιδηροδρομικό δίκτυο θα πρέπει να αξιοποιηθεί είτε με κάποιο τουριστικό τρένο, ή για τις μετακινήσεις των κατοίκων μεταξύ των 5 νομών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ».

Πρόσθεσε πως άμεσα στις επόμενες μέρες θα καλέσει σε συνάντηση τους εμπλεκόμενους φορείς με το θέμα, από την οποία και θα προκύψει και οδηγός της σωστής διεκδίκησης του εγχειρήματος.

Σε ότι αφορά στην κατασκευή του δασικού δρόμου από την Μονή της Παναγίας Καλαμούς έως τον Κένταυρο Ξάνθης, τόνισε πως είναι ένας δασικός δρόμος, που δεν θα γίνει άσφαλτος τελικά, αλλά θα τοποθετηθεί χαλίκι-Α3- και που αισιοδοξεί ο κ. Κουρτίδης πως τα έργα θα ξεκινήσουν μετά το χειμώνα, καθώς πρόκειται για ένα δρόμο εξαιρετικής ομορφιάς μέσα στο δάσος, που τυγχάνει μεγάλης επισκεψιμότητας από φυσιολάτρες και ποδηλάτες.

Σύνταξη: Βασιλική Μαχαίρα

Πηγή: ertnews.gr