Κοινωνία

Πόλη + Ζωή: Παράνομη η απόφαση αύξησης διδάκτρων του Δημοτικού Ωδείου – Γυρίστε πίσω τα χρήματα

Η δημοτική παράταξη Πόλη και Ζωή σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι η απόφαση αύξησης των διδάκτρων του Δημοτικού Ωδείου Δράμας είναι παράνομη και καλεί την διοίκηση του κ. Μαμσάκου και του κ. Δεμερτζή να επιστρέψουν άμεσα στους γονείς τα επιπλέον χρήματα που εισέπραξαν από την παράνομη αύξηση.

Δελτίο τύπου

Γυρίστε πίσω στους γονείς τα χρήματα τώρα

Παράνομη η απόφαση αύξησης διδάκτρων του Δημοτικού Ωδείου Δράμας

Το αλαλούμ στο Δημοτικό μας Ωδείο δεν έχει τέλος.

Μετά την αποστολή με ελαφρά την καρδία ειδοποιήσεων για ανύπαρκτες οφειλές στους γονείς των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Δράμας και δημιουργώντας πανικό χωρίς μάλιστα να μπουν καν στον κόπο να κάνουν έναν υποτυπώδη έλεγχο πριν την αποστολή τους, έρχεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης με την ΑΠ 17755/3-12-2019 απόφαση (ΑΔΑ: ΩΨ1ΒΟΡ1Υ-ΖΔ8), να επιβεβαιώσει αυτό που λέγαμε από τον Σεπτέμβριο. Ότι η απόφαση για αύξηση των διδάκτρων ήταν παράνομη και δεν θα έπρεπε οι γονείς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω από αυτά που πλήρωναν το 2018.

Καλούμε λοιπόν την διοίκηση του κ. Μαμσάκου και του κ. Δεμερτζή να επιστρέψουν άμεσα στους γονείς τα επιπλέον χρήματα που εισέπραξαν από την παράνομη αύξηση των διδάκτρων.

Επίσης, τους καλούμε να προσδιορίσουν επακριβώς το ποσό που απαιτείται για την πληρωμή του 70% των αμοιβών των συμβασιούχων καθηγητών, καθώς μόνο αυτό το ποσό πρέπει να πληρώνεται υποχρεωτικά από τα δίδακτρα, και στη συνέχεια να εκτιμηθεί εάν και κατά πόσο απαιτείται αύξηση των διδάκτρων.

Τέλος, τους καλούμε να αναπροσαρμόσουν τον Προϋπολογισμό του Πολιτιστικού Οργανισμού (Δημοτικό Ωδείο και Φεστιβάλ) για το 2020, που πρόχειρα έχουν καταρτίσει, χωρίς προηγούμενα να έχουν υπολογίσει σωστά τα έσοδα από δίδακτρα και χωρίς να έχει προσδιοριστεί το ύψος της ετήσιας επιχορήγησής του από τον Δήμο Δράμας.

Αναμένουμε ότι όλα αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί πριν την ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου για να μπορέσει το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει για την επιχορήγηση του Πολιτιστικού Οργανισμού από τον Δήμο.