Πολιτισμός

Σε καλό δρόμο το μεγάλο έργο στο πρώην στρατόπεδο «Ανδρικάκη» – Τέλη του 2023 ολοκληρώνονται οι μελέτες

Η πρώτη φάση των μελετών για την ανάδειξη του πρώην στρατόπεδο «Ανδρικάκη» ως οπτικοακουστικού κόμβου, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023 και αμέσως μετά πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες του έργου, δήλωσε στον ALPHA NEWS 95,5 ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας Γιώργος Δεμερτζής.

Το διάστημα αυτό είναι σε εξέλιξη συναντήσεις με την ηγεσία και της υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού στην κατεύθυνση σχεδιασμού και προγραμματισμού του έργου.

Στο πρώτο workshop με τους μελετητές και τον συντονιστή του έργου, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας Γιώργος Δεμερτζής και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Γιάννης Σακαρίδης.

Θα γίνουν άλλες δύο συναντήσεις με τους μελετητές (η επόμενη στη Δράμα κατά τα τέλη Ιουνίου) στις οποίες αναλύονται προτάσεις και κατατίθενται εναλλακτικά σενάρια ανάπτυξης του πρώην στρατοπέδου, πέραν του βασικού σχεδιασμού που υπάρχει ήδη.

«Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο, για το οποίο απαιτείται αρκετός χρόνος για την ολοκλήρωση του» όπως ανέφερε ο κ. Δεμερτζής, ο οποίος όμως σημείωσε και δεσμεύτηκε προς τους πολίτες, πως τα χρήματα είναι ήδη δεσμευμένα και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην ξεκινήσει το έργο.