Life

Σε λειτουργία η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας

Είναι πλέον διαθέσιμη για τους πολίτες του Δήμου Δράμας η διαδικτυακή πλατφόρμα για την επιβράβευση της ανακύκλωσης Followgreen.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Δήμου Δράμας και της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.), που ενώνει πολίτες, σχολεία και τοπικές επιχειρήσεις.

Σε συνέντευξη τους οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Χρήστος Κυριακίδης, Αναστασία Τόλιου καθώς και ο κ. Κώστας Ντινάκης έδωσαν περισσότερα στοιχεία:

Η δημοτική πλατφόρμα Followgreen είναι διαθέσιμη στο www.followgreen.gr/drama αποτελώντας ένα εργαλείο επιβράβευσης των πολιτών, για την ενημέρωση και την εκπαίδευση που λαμβάνουν, σχετικά με την πρόληψη, την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία.

Οι πολίτες συγκεντρώνοντας πόντους επιβράβευσης έχουν τη δυνατότητα να τους εξαργυρώσουν σε 57 παροχές και εκπτώσεις προϊόντων και υπηρεσιών, από 40 τοπικές επιχειρήσεις, με τον αριθμό τους να αυξάνεται καθημερινά.

Οι δύο βασικές λειτουργίες της πλατφόρμας είναι οι εξής:

  • Οι πολίτες δημιουργούν λογαριασμό στο gr/drama και κερδίζουν πόντους μέσω εκπαιδευτικών δράσεων για την ανακύκλωση, όπως άρθρα, βίντεο και κουίζ, μέσω καταχώρησης της ανακύκλωσης που κάνουν, καθώς και με τη δωρεά ειδών/φαρμάκων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο του Δήμου.
  • Οι πολίτες εξαργυρώνουν τους πόντους επιβράβευσης σε ειδικές παροχές και εκπτώσεις προϊόντων και υπηρεσιών των τοπικών επιχειρήσεων ή τους δωρίζουν στα σχολεία, στο πλαίσιο του Σχολικού Μαραθωνίου «Πάμε Ανακύκλωση».

Μέσα από τη δράση αυτή, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με την ανακύκλωση, οι τοπικές επιχειρήσεις λαμβάνουν δωρεάν προβολή και προώθηση των προϊόντων/ υπηρεσιών τους, ενώ οι δημότες μέσα από το εύχρηστο και διαδραστικό περιβάλλον της ψηφιακής πλατφόρμας εκπαιδεύονται και κερδίζουν.