Πολιτισμός

37 νέοι και νέες από 6 Ευρωπαϊκές χώρες στη Δράμα – Πρόγραμμα Erasmus+

Η Δράμα ετοιμάζεται να υποδεχτεί 37 νέους και νέες από 6 χώρες της Ευρώπης στο πλαίσιο της ανταλλαγής νέων: Η “Σεξουαλική Υγεία για τη Νεολαία”.

Η ομάδα Dramateyes, η οποία εδράζεται στη Δράμα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ευθυμίας και Μαριάνθης Λαζαρίδου και η Hellenic Youth Participation, ένας μη κυβερνητικός οργανισμός εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης, με έδρα την Αθήνα και κεντρικό γνώμονα τους νέους, ανέλαβαν την πρωτοβουλία διοργάνωσης του συγκεκριμένου προγράμματος.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η προπαρασκευαστική συνάντηση  έλαβε χώρα στην πόλη της Δράμας 18-19 / 10/2019 και η ανταλλαγή νέων θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Δράμας από 24/11/2019 έως 1/12/2019.

Οι συμμετέχουσες χώρες θα είναι 6: Ελλάδα, Ισπανία, Μαυροβούνιο, Σερβία,
Εσθονία και Λετονία. Μια ομάδα 37 συμμετεχόντων με 6 νέους ανθρώπους που ζουν στη Δράμα, θα συγκεντρωθούν ενώνοντας τις σκέψεις και δυνάμεις τους πάνω στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Διαδραστικά και βιωματικά workshops, συζητήσεις, ενημερωτικές ημερίδες, αλλά και παιχνίδια γνωριμίας κι εξερεύνησης της πόλης, απαρτίζουν ένα πλήρες πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίοι οι νέοι θα ενημερωθούν πάνω σε φλέγοντα ζητήματα  της σεξουαλικής εκπαίδευσης και υγείας.

Νέοι και νέες από τους οργανισμούς “Las Niñas del Tul ”, “Trepes”, “Red Line”, “NVO Prima”, “Seiklejate Vennaskond” και την Hellenic Youth Participation θα αλληλεπιδράσουν για 8 μέρες στην Δράμα πάνω στην θεματική, τον διαπολιτισμικό διάλογο και την τοπική κοινωνία.

Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο έχει και η τοπική κοινωνία της Δράμας που έχει στηρίξει το project.

Στόχοι του προγράμματος είναι:

-Αναγνώριση της σημασίας της σεξουαλικής εκπαίδευσης

-Αντιμετώπιση των ταμπού και της ντροπής που συνδέεται με τη σεξουαλική υγεία

-Καταπολέμηση των ταμπού και των εμποδίων στη γνώση

-Δημιουργία ενός δικτύου νέων ανθρώπων που είναι έτοιμοι να δράσουν στην τοπική τους κοινωνία και να ζητήσουν ανοιχτές, χωρίς ταμπού πληροφορίες σε τοπικό επίπεδο

-Bελτίωση του τοπικού ακτιβισμού και των ευρωπαϊκών δικτύων

Το έργο στοχεύει επίσης στην ενθάρρυνση των νέων να αναλάβουν δράση στην τοπική τους κοινότητα.

Καλούνται όσοι νέοι και νέες (18-30) ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα να αποστείλουν τα στοιχεία τους στο εξής mail:

hellenicyouthparticipation@yahoo.gr