Ενδιαφέροντα

Σταμάτης Ρεμόντης: κάποια σημεία της Δράμας έμοιαζαν με την … λωρίδα της Γάζας, όταν αναλάβαμε

Την εκτίμηση ότι κάποια σημεία της πόλης της Δράμας έμοιαζαν με περιοχές της «λωρίδας της Γάζας» όταν ανέλαβε η νέα Δημοτική αρχή, εξέφρασε σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ο αντιδήμαρχος Πρασίνου, αδέσποτων ζώων και κοιμητηρίων Σταμάτης Ρεμόντης.

Μάλιστα τόνισε ότι δεν είναι καθόλου υπερβολικός στα λεγόμενα του, δεδομένης της τραγικής εικόνας που αντίκρυσε.

Πρόκειται – όπως είπε – για την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας η οποία είχε αφεθεί κυριολεκτικά στο έλεος του … χρόνου και των φθορών εξαιτίας της αδιαφορίας και της έλλειψης παρεμβάσεων από την προηγούμενη δημοτική αρχή, την πλατεία της πόλης, τον δημοτικό κήπο και άλλα σημεία, τα οποία παρουσίαζαν εικόνα εγκατάλειψης.

Ο κ. Ρεμόντης ανέφερε ότι ξεκίνησαν άμεσα παρεμβάσεις παρά το γεγονός ότι δεν έχει ψηφιστεί ακόμη ο προϋπολογισμός.

«Κάποιοι από την προηγούμενη δημοτική αρχή θα έπρεπε να ντρέπονται για το γεγονός ότι δεν είχαν ψηφίσει τον προϋπολογισμό του δήμου την προηγούμενη χρονιά. Αν ήταν ψηφισμένος, θα μπορούσαμε να είχαμε ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις παρεμβάσεις μας και δεν θα έπρεπε να περιμένουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φάνηκε αισιόδοξος για το μέλλον τονίζοντας ότι «εμείς ήρθαμε για να αλλάξουμε την εικόνα της Δράμας και θα το κάνουμε» ενώ σημείωσε ότι γίνονται προσπάθειες από τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή να αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων στις υπηρεσίες πρασίνου.

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι ξεκίνησαν ήδη παρεμβάσεις στην Αγία Βαρβάρα με τον καλλωπισμό του χώρου όπως επίσης και στην κεντρική πλατεία με κλαδέματα θάμνων και δέντρων καθώς και αντικατάσταση σπασμένων πλακιδίων ενώ τόνισε πως έχουν παρέμβει σε αρκετά σημεία της πόλης, για τα οποία οι κάτοικοι είχαν ζητήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή εδώ και μήνες να παρέμβει, χωρίς αποτέλεσμα.

Όσον αφορά το θέμα των αδέσποτων ζώων, τόνισε ότι η υπηρεσία «έπιασε δουλειά» από την πρώτη στιγμή με τσιπαρίσματα και στειρώσεις ενώ ζήτησε την βοήθεια των πολιτών, προκειμένου να παρεμβαίνει άμεσα η υπηρεσία του Δήμου.

Είπε ότι η συνεργασία του με τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης είναι σε άριστη κατάσταση και έτσι θα συνεχιστεί ενώ ανέφερε ότι φιλοδοξεί πως το μεγάλο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων θα λυθεί με το καταφύγιο, το οποίο ήδη προγραμματίζει ο Δήμος Δράμας.

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη του Σταμάτη Ρεμόντη στην ALPHA NEWS 95,5: