Κοινωνία

Ραντεβού στην … Μαυρολεύκη δίνουν οι Δραμινοί αγρότες

Ραντεβού στη Μαυρολεύκη έδωσαν οι αγρότες της Δράμας για αύριο 8 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι.

Στην συνάντηση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο άγαλμα της Νίκης στην Δράμα, αποφάσισαν να ξεκινήσουν με τα τρακτέρ τους από διάφορα σημεία του νομού στις 10 περίπου το πρωί και να συγκεντρωθούν στη Μαυρολεύκη, όπου και θα αποφασίσουν τις μορφές της κινητοποίησης τους.

Μπλόκα σε σημεία όπου θα υπάρχει η δυνατότητα διέλευσης των  οχημάτων από άλλους δρόμους

Δύο ήταν οι προτάσεις που κατατέθηκαν

  • Μπλόκο στα σιλό της Μαυρολεύκης και σε σημείο όπου θα υπάρχει η δυνατότητα διέλευσης των οχημάτων από άλλους δρόμους, προκειμένου να μην παρεμποδιστεί η κυκλοφορία και
  • Μπλόκο στο Τελωνείο της Εξοχής, με ταυτόχρονη παρεμπόδιση ΜΟΝΟ των οχημάτων που μεταφέρουν αγροτικά προϊόντα στην Ελλάδα.

Οι αγρότες της Δράμας, στο σύνολο τους σχεδόν, παρά την αγανάκτηση τους για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο τους και την μέχρι στιγμής στάση της κυβέρνησης, φαίνεται να απορρίπτουν το ενδεχόμενο κλεισίματος οδικών κόμβων, επιδιώκοντας με αυτή τους τη στάση, να μην στρέψουν εναντίον τους την μέχρι σήμερα θετική κοινή γνώμη όσον αφορά τους αγώνες τους.

Πρώτη φορά ενωμένοι οι αγρότες από το Βορρά μέχρι το Νότο

Η τελική απόφαση πάντως για τη μορφή των κινητοποιήσεων τους θα ληφθεί αύριο μετά από συσκέψεις που θα γίνουν στη Μαυρολεύκη και αφού συνυπολογιστούν οι αποφάσεις των συναδέλφων τους στα υπόλοιπα μπλόκα της χώρας αλλά και ο αριθμός των συμμετεχόντων Δραμινών αγροτών, στην αυριανή κινητοποίηση.

Στην συγκέντρωση στο άγαλμα της νίκης και στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αγροτών από συναδέλφους τους που πήραν μέρος στην μεγάλη συνέλευση στη Νίκαια της Λάρισας, ειπώθηκε ότι για πρώτη φορά υπάρχει τόσο θετικό ενωτικό κλίμα και δυναμική στις τάξεις των αγροτών.