Υγεία

Στη Δράμα η Νατάσα Παζαϊτη – Θα μιλήσει για τον Καρκίνο του μαστού

Στη Δράμα θα έρθει το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, η Νατάσα Παζαΐτη (σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή), καλεσμένη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Δράμας και του Ιατρικού Συλλόγου, προκειμένου να μιλήσει για τον Καρκίνο του μαστού, τα νεότερα δεδομένα και  την πρόληψη του.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 18.30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου Δράμας.

Η Νατάσα Παζαΐτη, είναι Γενική Χειρουργός Μαστού, Ειδική στην Ογκολογική και Επανορθωτική Χειρουργική του Μαστού, Δ/ντρια Χειρουργικής Ογκολογίας και Αποκατάστασης Μαστού «Metropolitan General».

Έρχεται στη Δράμα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «ροζ Οκτώβρη», του μήνα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 1985 και έχει ως στόχο της, την αφύπνιση του γυναικείου πληθυσμού και τη συγκέντρωση πόρων για έρευνα, πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της πιο συχνά εμφανιζόμενης κακοήθειας στις γυναίκες.

«Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στη χώρα μας 4.500 γυναίκες εμφανίζουν κακοήθεια στο μαστό.

Έχει αποδειχθεί πλέον και  επιστημονικά ότι η διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου σε αρχικό στάδιο οδηγεί σε ποσοστά ίασης που φτάνουν το 95-97%.

H έγκαιρη διάγνωση αποτελεί την πιο αποτελεσματική θεραπεία» ανέφεραν μεταξύ άλλων στον ALPHA NEWS 95,5 η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας Άρτεμις Δημητριάδου και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας Όλγα Βασιλείου.