Πολιτική

Στη Δράμα ο Κεφαλογιάννης: “Σε 12 μήνες ξεκινούν οι εργασίες του νέου δρόμου Δράμας – Αμφίπολης”

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ξεκινήσει το έργο του νέου δρόμου Δράμας – Αμφίπολης εντός του χρονικού ορίου των 18 μηνών που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έθεσε τον Σεπτέμβριο του 2019, επανέλαβε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Ιωάννης Κεφαλογιάννης από τη Δράμα.

Σε σύσκεψη που είχε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Παπαδόπουλου με τον βουλευτή Ν.Δ. Κωνσταντίνο Μπλούχο, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Χ. Παπαθεοδώρου και τους Δημάρχους του νομού, ανέφερε ότι οι μελέτες για τα τμήματα του δρόμου θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του 2ου 4μήνου του τρέχοντος έτους και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία για την έναρξη των εργασιών.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δράμας Αλέξανδρος Γεωργιάδης στο κλιμάκιο το οποίο συνόδευε τον υφυπουργό κ. Κεφαλογιάννη στις επαφές που είχε στη Δράμα.

Σχετικά με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο, ανακοίνωσε στους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Δράμας ότι εντός του Απριλίου με πρωτοβουλία του υπουργού κ. Καραμανλή, η χώρα μας θα πάρει δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, για επενδύσεις και εργασίες σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Από τα χρήματα αυτά, θα δοθεί ανάλογα με τις μελέτες, ένα σημαντικό ποσό στην κατεύθυνση βελτίωσης του υφιστάμενου δικτύου Δράμας – Αμφίπολης.

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι το έργο του νέου δρόμου αποτελεί βασική προτεραιότητα τόσο για τον πρωθυπουργό όσο και για τον υπουργό κ. Καραμανλή και μέσα στον κατάλογο των 10 μεγάλων έργων που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα ολοκληρώσει.

ALPHA NEWS 95,5