Life

Νέο ωράριο στην αποκομιδή των απορριμμάτων στο κέντρο της Δράμας

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Χρήστος Κυριακίδης σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ανέφερε πως η αποκομιδή στο κέντρο της πόλης ξεκινάει πλέον στις 6:30  το πρωί. Το κέντρο χωρίστηκε σε τέσσερις τομείς και σε κάθε έναν από αυτούς αντιστοιχεί ένα απορριμματοφόρο.

“Η αποκομιδή  διαρκεί μόλις μια ώρα και στις 7:30 το κέντρο έχει καθαριστεί, χωρίς να δημιουργείται κανένα πρόβλημα στους οδηγούς”.

Στη συνέχεια τα απορριμματοφόρα αναλαμβάνουν την πόλη, η οποία και αυτή είναι χωρισμένοι σε τέσσερις τομείς.

“Στόχος μας να απεγκλωβίσουμε το κέντρο της πόλης”

“Με το σύστημα αυτό απεγκλωβίσαμε το κέντρο της πόλης, ειδικά τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ με κάποιες ομαδοποιήσεις που προωθήσαμε στέλνουμε τα απορριμματοφόρα πιο συχνά από ότι πριν, στα χωριά του δήμου μας.” δήλωσε μεταξύ άλλων.

-Τι είδους κάδοι είναι τοποθετημένοι στον Δήμο Δράμας;

Μπλε κάδοι(ανακύκλωσης), μπλε κάδοι με κίτρινο καπάκι(χαρτί και χαρτόνι), μπλε κώδωνες για γυάλινες συσκευασίες, κάδοι για μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, μπαταριών και λαμπτήρων ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τοποθετηθούν 20 νέοι κάδοι ιματισμού, όπως και καφέ κάδοι κομποστοποίησης.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Χρήστος Κυριακίδης

“Μαραθώνιος Ανακύκλωσης” στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Δράμας

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι διαπίστωσε με λύπη του, σε αυτοψία που ο ίδιος πραγματοποίησε, ότι υπήρχε μεγάλο πρόβλημα στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης: “Πετούν  μέσα διάφορα υλικά τα οποία δεν είναι ανακυκλώσιμα με αποτέλεσμα να “λερώνουν” μέσα στο απορριμματοφόρα και τα άλλα ανακυκλώσιμα υλικά. Πλέον με την σωστή ενημερώσει έχει υπάρξει πρόοδος και ευελπιστούμε ότι συνεχίζοντας να ενημερώνουμε τους πολίτες,  το  πρόβλημα σε μεγάλο βαθμό θα λυθεί”.

Σχετικά με τους νέους δημότες και την ενημέρωση τους, ο κ. Κυριακίδης τόνισε  οτι είναι το μέλλον του τόπου και πως η δημοτική αρχή ελπίζει πολλά από τους νέους και τις επόμενες γενιές, για ένα καλύτερο περιβάλλον.

“Πρώτα απ’ όλα, στόχος μας είναι η καλύτερη  ενημέρωση στους νέους  συνδημότες μας και στο πλαίσιο αυτό εδώ και τρεις μήνες, “τρέχουμε”  στα δημοτικά μας σχολεία έναν “μαραθώνιο ανακύκλωσης”.

Ο Δήμος ουσιαστικά προτρέπει τα παιδιά να πάρουν μέρος στην ανακύκλωση και να συγκεντρώνουν ανακυκλώσιμα υλικά  στο πλαίσιο ενός «άτυπου» διαγωνισμού ανακύκλωσης και στο τέλος της φετινής χρονιάς θα βραβευτεί το δημοτικό σχολείο που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα, σε ειδική τελετή.

Ακούστε στην παρακάτω διεύθυνση την συνέντευξη του Χρήστου Κυριακίδη στον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο:

https://youtu.be/XtqXoZLbAng

ALPHA NEWS 95,5