Κοινωνία

Στις φυλακές Νικηφόρου αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας

Το συγκρότημα των φυλακών Νικηφόρου επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας ενόψει της έναρξης λειτουργίας του, τους επόμενους μήνες.

“Η σημερινή του εικόνα είναι εμφανώς δυσμενέστερη απο εκείνη, όταν παραδόθηκε σε άριστη κατάσταση τον Ιούνιο του 2020” ανάφερει ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας και σημειώνει πως σε αρκετούς χώρους του κτιρίου όπως στα μαγειρεία, στις αποθήκες στα διοικητικά γραφεία, υπάρχουν εμφανείς υγρασίες σε τοίχους και ταβάνια ακόμη και λιμνάζοντα νερά σε δάπεδα, τα οποία έχουν προκαλέσει, σε ορισμένες περιπτώσεις, διάβρωση σε
τοιχοποιίες και ραγίσματα στους σοβάδες.

Είναι εφικτή η τμηματική έναρξη λειτουργίας του Καταστήματος τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους

Ο εξοπλισμός (μηχανήματα, ξενοδοχειακό υλικό, γραφεία κλπ) είναι τοποθετημένος ή αποθηκευμένος σε ποσοστό που αγγίζει το 100 %.

Πάντως ο Δικηγορικός Σύλλογος θεωρεί ότι παρά τα προβλήματα από την εισροή νερού σε χώρους του κτιρίου, με την άμεση χρηματοδότηση και την εγκατάσταση συνεργείων επιδιόρθωσης είναι εφικτή η τμηματική έναρξη λειτουργίας του Καταστήματος τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους.

Η αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας αποτελούνταν από τον Πρόεδρο Αναστάσιο Πούλιο,την Αντιπρόεδρο Αικατερίνη Τσακιρίδου, τον Γεν. Γραμματέα Γεώργιο Διβανίδη και τα Μέλη Μαρία Γαϊτάνη και Χαριτωμένη Κοζάκη  Το κτιριακό συγκρότημα είναι κατά τα λοιπά
απόλυτα έτοιμο να λειτουργήσει.

Παρά τις παλινωδίες, σήμερα έχουμε φτάσει ένα βήμα πριν την έναρξη λειτουργίας του Καταστήματος

Στην ανακοίνωση του ο Δικηγορικός Σύλλογος αναφέρει εκτός των άλλων: “Οι διορισμοί του επιστημονικού προσωπικού ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες, ενώ οι τελικοί πίνακες του προσωπικού φύλαξης, αναμένεται να ανακοινωθούν από το ΑΣΕΠ, έως το τέλος του έτους. Ο διορισμός Δ/ντη θα γίνει εντός του επόμενου μήνα, γεγονός απαραίτητο για την ολοκλήρωση κάθε προεργασίας λειτουργίας.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας θεωρεί πως 18 ολόκληρα έτη μετά τη θεμελίωση του κτιρίου (2004) και παρά τις παλινωδίες που ακολούθησαν, σήμερα έχουμε φτάσει ένα βήμα πριν την έναρξη λειτουργίας του Καταστήματος Κράτησης Νικηφόρου.

Θα είναι κρίμα, βλάβες μικρής έκτασης να καθυστερήσουν τη λειτουργία του

Θα είναι πραγματικά κρίμα, βλάβες μικρής έκτασης που προέρχονται κυρίως από την αχρησία των εγκαταστάσεων, να καθυστερήσουν περαιτέρω τη λειτουργία του, όταν είναι εφικτή η άμεση αποκατάσταση αυτών.
Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα προσπαθήσουμε με κάθε μέσο και τρόπο να τις επιταχύνουμε.
Ευχαριστούμε τον Δ/ντη του Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας κ. Οικονόμου και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας κ. Βαρσάμη για την ενημέρωση και την ξενάγηση στους χώρους του κτιρίου.
Ευελπιστούμε η επόμενη συνάντησή μας να γίνει εν λειτουργία, έστω και μερική, του Καταστήματος Κράτησης Νικηφόρου Δράμας”.